Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Nick de Graaf: ‘Enige wat telt is drie punten en kampioen worden’

Geplaatst op 15 april 2011 door   ·   Geen reacties

WIERDEN – Met nog vier wedstrijden te gaan ligt SVZW op titelkoers. SDC Putten is zaterdagmiddag de tegenstander. De bezoekers hebben eveneens alle belang bij de punten, om niet alsnog in degradatiegevaar te komen. ‘We moeten zorgen dat het niet op de laatste twee duels aankomt,’ weet Nick de Graaf (foto).

‘We zijn aardig op weg en hebben het kampioensschap volledig in eigen hand. In de groep hebben we genoeg ervaren spelers, jongens die weten waar het om gaat. Het is duidelijk dat er in Wierden naar de titel wordt toegeleefd, maar wij zijn toch vooral met het spelletje zelf bezig. We hebben nog drie thuis- en een uitwedstrijd te gaan, terwijl we vier punten voor staan, ik denk dan ook wel dat het goed gaat komen,’ zo schat De Graaf de kansen in.

Aanvaller of verdediger
Nick de Graaf begon het seizoen als verdediger, maar speelt de laatste weken als aanvaller, een opvallende dubbelrol. ‘Dat is inderdaad wel een bijzonder verhaal. Ik ben natuurlijk altijd aanvaller geweest, maar kan ook als linksback goed uit de voeten. In principe maakt de plaats op het veld me ook niet echt uit, zolang ik maar speel. Ik raakte geblesseerd tegen Berkum en eigenlijk ben ik nog altijd niet 100% fit. Voor het duel met WHC vroeg de trainer me of ik fit was. Vervolgens stelde hij me op als aanvaller. Die wedstrijd scoorde ik ook nog eens, dus je kunt stellen dat het goed ging. Morgen speel ik ook weer in de voorhoede, in een vrije rol. ‘

SDC Putten
Daar waar de belangen voor SVZW groot zijn, staat er ook voor de bezoekers nog wat op het spel. Door tegenvallende resultaten in de laatste wedstrijden bedraagt de voorsprong van Putten op de degradatieplaatsen nog maar vier punten. Om niet alsnog in gevaar te komen dient de winnaar van de eerste periode dus zelf ook nog enkele punten te pakken. ‘Het is duidelijk dat zij, net als wij, moeten winnen. Op zich kunnen we ons nog wel een glijertje veroorloven, maar het zou mooi zijn te winnen. We wisselen eigenlijk goede wedstrijden met slechte af. Op zich maakt me dat in deze fase van de competitie niets meer uit. Het hoeft niet mooi te zijn, zolang het maar drie punten oplevert en ons weer een stapje dichter naar het kampioenschap brengt.’zo kijkt De Graaf vooruit.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief