Maandag 27 mei 2024
Twentesport

90 Jaar HSC’21. Niets is er mooier dan zo’n dag

Geplaatst op 1 mei 2011 door   ·   2 Reacties

René Waning, oa medewerker van TwenteSport.com, heeft een lijvig en smaakvol boek geschreven over zijn voetballiefde HSC’21. In het boekje staat de geschiedenis beschreven van de voormalige landskampioen, die in de afgelopen 90 jaar zoals bij zovele clubs bestond uit hoogte- en dieptepunten, maar HSC in het bijzonder maakte in die 90 jaar splitsingen mee en bijna fusies, naamsveranderingen en accommodatieproblematieken. Historische HSC’ers als Gerard Huisintveld en Jan Eijsink worden uitvoerig beschreven en uiteraard ook de landstitel olv trainer Paul Krabbe op 26 juni 1999. Talloze anekdotes maken het boek extra aangenaam leesbaar.  Wat voor de cijferfreaks bijzonder prettige is, zijn de rangen en standen, uitslagen, doelpuntenmakers en ga zo maar door. Wie scoorde de meeste goals al die jaren hoofdklasse? Erwin Looms? Nee, Dennis Sepp.

Waning maakte ook een opsomming van de 21 beste, belangrijkste en meest representatieve spelers van de club. Frank Elsweier opent als nummer 21 de rij, Peter Schulte, Erwin Looms en Dennis Sepp vormen de top-3. Waning kon geen keuze maken voor de eerste plaats, hij laat Sepp en Looms (foto) ex aequo als nummer 1 eindigen.

Het uitgebreide boek over de negentigjarige hoofdklasser is een aanrader voor voetballiefhebbers en in het bijzonder voor de volgers van HSC’21.

René Waning
90 Jaar HSC’21
‘Niets is er mooier dan zo’n dag’
333 pagina’s
ISBN 978-90-816996-1-7
Uitgeverij Gelderland Vakbladen BV

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. […] over dit 333 pagina’s tellende boek: KLIK HIER […]

  2. Rene Waning says:

    En als ik dan nog even ordinair mag spammen:
    De liefhebbers kunnen dit boek kopen bij Boek & Buro in Haaksbergen of via de link op http://www.hsc21.nl
Archief