A-junior debuteert bij De Bleek, Trap dolt Snelders

Geplaatst op 3 april 2016 door   ·   Geen reacties

Nick LouwmanENSCHEDE – Vooraf leek het best nog een spannend treffen te kunnen worden, maar niets bleek uiteindelijk minder waar. Quick’20 won zondagmiddag ogenschijnlijk makkelijk met 5-0 van Rigtersbleek in de Twentse clash, maar dat had vooral te maken met de vroege rode kaart voor de sluitpost van de Enschedeërs. De 17-jarige Nick Louwman (foto) mocht daardoor zijn competitiedebuut maken.

‘In het begin was het wel even spannend,’ biecht de jonge doelman – eerstejaars A-speler – op. Hij viel in nadat eerste keeper Roberto Stopel een penalty had veroorzaakt en uit het veld werd gestuurd. ‘Je hoopt dat je de penal pakt en je kunt gaan focussen op de wedstrijd.’ Dat lukte echter niet. ‘Dan moet je met tien man verder tegen Quick’20 en weet je dat het lastig wordt. We moesten alles geven. Of ik zenuwachtig was? Daar heb ik helemaal niet bij nagedacht. Toen ik de overtreding zag, wist ik wel hoe laat het was en ben ik me gaan voorbereiden op de strafschop.’

Eerste doelman Stopel zal door de schorsing volgende week niet beschikbaar zijn en dus hoopt Bouwman op een vervolg. ‘Maar we hebben ook gewoon een tweede keeper, die vandaag in het tweede elftal keepte. Ik denk wel dat ik mag meetrainen deze week. Er is afgesproken dat ik gewoon in de jeugd blijf keepen, ook het komende jaar, maar natuurlijk: je hoopt altijd dat je weer in het eerste mag spelen.’

Dolletje
Aanvoerder Ryan Snelders van Quick’20 was uitermate tevreden met de zege die zijn ploeg boekte en moest beamen dat het de eerste helft niet eens van een leien dakje ging. ‘Het was nogal chaotisch en omdat de 2-0 uitbleef, was de overwinning natuurlijk nog niet zeker. Zij kregen ook nog een goede kopkans vlak voor rust en met 1-1 tegen tien man was het erg lastig geworden.’

De strafschop die de Oldenzalers na een kleine twintig minuten kregen, liet de centrale verdediger over aan ploeggenoot Reuven Niemeijer, nadat hij zelf de afgelopen weken twee keer miste. ‘We hebben daarover afspraken gemaakt en als ik twee keer niet weet te scoren, is Reuven gewoon de volgende op de lijst.’ Al werd er vanaf de kant meerdere malen geroepen dat Snelders hem toch zelf moest nemen. ‘Ja, dat was Mike Trap (van Rigtersbleek, red.),’ lacht hij. ‘Die ken ik nog van mijn tijd bij Losser en die maakte een dolletje. Maar van hem kan ik dat wel hebben hoor.’