Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Aanhaken of afhaken voor Deto

Geplaatst op 25 maart 2011 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN – Voor Deto wacht zaterdagmiddag met het uitduel met ACV Assen een cruciale wedstrijd. Na drie opeenvolgende nederlagen in de competitie is het kampioensschap uit beeld geraakt. In een rechtstreeks duel met de huidige nummer vier zal Deto er alles aan willen doen om toch nog in het spoor van de top-twee te blijven en in elk geval mee te blijven strijden voor deelname aan de nacompetitie, weet ook doelman Johannes Yarbug (foto): ‘Het wordt een wedstrijd van aanhaken of afhaken’.

Resultaten
Het ligt voor de hand om de tegenvallende resultaten van de laatste weken te koppelen aan de mutaties binnen de selectie voor komend seizoen. Van de vertrekkende spelers had niemand hier rekening mee gehouden. Toch ziet Yarbug dit zeker niet als oorzaak. ‘Hoewel de teleurstelling groot was, merk je niets aan die jongens, wat dat betreft moet ik groot compliment maken voor de manier waarop ze met hun teleurstelling om zijn gegaan en over de manier waarop ze zich blijven inzetten. Hoewel we het besluit van het bestuur moeten respecteren, zou ik zelf waarschijnlijk anders gehandeld hebben. Ik vraag me bijvoorbeeld af of het gaat lukken een vergelijkbare back te vinden als Stijn Pol. Gerard Kocks speelde niet altijd, maar is met zijn schat aan ervaring wel heel belangrijk voor deze groep.’

Aanhaken of afhaken
Voor Deto is het duel met ACV cruciaal. ‘Het zal een moeilijke wedstrijd worden. ACV heeft de laatste weken punten gepakt terwijl wij het de laatste wedstrijden niet goed gedaan hebben. Het is zaak die wedstrijden te vergeten, er is bij ons zeker geen sprake van paniek. We zijn zaterdag redelijk compleet en ik heb er alle vertrouwen in dat we de negatieve serie om kunnen buigen’, aldus de doelman van Deto.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief