Achilles´12 verliest finale om plek in de hoofdklasse

Geplaatst op 19 juni 2011 door   ·   Geen reacties

ZEIST – Achilles’12 heeft de finale in de nacompetitie om een plek in de hoofdklasse verloren. In Zeist verloor de ploeg van trainer Otto Krabbe met 2-0 van Purmesteijn.De ploeg uit Hengelo was heel  dicht bij een plek in de hoofdklasse. Trainer Otto Krabbe was na afloop teleurgesteld, maar was wel realistisch. ‘Ik denk dat Purmesteijn verdiend heeft gewonnen. We kwamen na anderhalve minuut al op achterstand en mede daardoor kregen we moeilijk vat op de wedstrijd.’ Ricardo Stam, de spits van de ploeg uit Purmerend,  schoot na een lange bal knap raak in de lange hoek. Toch leek het voor rust nog 1-1 te worden. Achilles scoorde, maar de scheidsrechter vergat om voordeel te geven en besloot om de ploeg uit Hengelo een penalty toe te kennen na een hands in de zestien. Mart Schepers vergat het buitenkansje uit te buiten en daardoor gingen beide ploegen met een 1-0 stand de rust in.

In de tweede helft kwam Achilles voortvarend uit de startblokken, maar mede door het vertragende spel van Purmersteijn kwam de tweede helft moeilijk op gang. ‘We hadden afgesproken om met veel pressie en druk vooruit te voetballen. We kregen in die fase ook twee á drie goede mogelijkheden. Helaas kregen we uit een counter het deksel op de neus’, aldus Krabbe. Mart Lieder zag zijn schoot op de paal uiteen spatten, maar Daan van Benthem  verschalkte zijn eigen keeper in de rebound uiterst ongelukkig. Even leek er nog een kans te bestaan voor Achilles toen diezelfde Mart Lieder met zijn tweede gele kaart van het veld moest, maar verder dan enkele speldenprikken kwam de ploeg uit Hengelo niet.

Daarmee komt er voor Achilles een eind aan een lang seizoen en zal het volgend seizoen opnieuw in de eerste klasse actief zijn.

Purmersteijn – Achilles’12: 2-0 (1-0)

Scoreverloop: 2. Stam 1-0, 52. Lieder 2-0.

Bijzonder: Mart Schepers mist penalty(39.), Lieder 2x geel  (71.)