Achilles ’12-doelman Jody van den Berg: ‘Vertrouwen blijven houden’

Geplaatst op 12 december 2011 door   ·   Geen reacties

HENGELO – Het was afgelopen zondag een rare middag op sportpark ’t Wilbert in Hengelo. Achilles ’12 verloor met maar liefst 7-4 van concurrent Germania, terwijl na tien minuten nog een 2-0 voorsprong op het scorebord stond. Keeper Jody van den Berg van Achilles ’12 moest de bal zeven keer uit het net halen. ‘Volgens mij heb ik voor het laatst in de jeugd zeven keer de bal uit het net moeten vissen.’

In de laatste wedstrijd voor de winterstop verliezen, is nooit echt prettig. Een zure nasmaak, zo heeft ook Van den Berg ondervonden. ‘De wedstrijd tegen Germania was erg belangrijk, aangezien zij evenveel punten als ons hadden. Doordat we verloren hebben, gaan we met een extra zuur gevoel de winterstop in.’ De wedstrijd tegen Germania begon nog zo goed voor de thuisploeg. Binnen tien minuten stonden de Hengeloërs met 2-0 voor. ‘Het waren twee mooie doelpunten. Er leek helemaal niks aan de hand, totdat we na het tweede doelpunt te maken kregen met een black-out of iets dergelijks. Na de eerste helft stond de ongelooflijke tussenstand van 2-5 op het scorebord. Je kunt je vast wel voorstellen hoe verslagen de sfeer in de kleedkamer was. Toch hebben we samen besloten om ons niet gewonnen te geven. We gingen met vier spitsen spelen en dat leverde direct doelpunten op. We wisten terug te komen tot 4-5, waarna we ook nog een bal op de lat schoten.’ Even later ging de wedstrijd alsnog verloren. ‘Het aanvallende spel kostte ons te veel kracht’, aldus Van den Berg. ‘Germania kreeg ruimte en we vergaten om te verdedigen. Toen Germania de 4-6 maakte was het voorbij, even later kwam er ook nog de 4-7 en was de deceptie compleet.’

Het was voor de ploeg extra zuur dat er verloren werd, terwijl er eindelijk weer eens gescoord werd. De weinig imponerende doelpuntenproductie is al een tijdje een van de gespreksonderwerpen bij de club. ‘We scoren inderdaad vrij lastig’, bevestigt keeper Van den Berg. ‘Er wordt nog wel eens wat gewisseld in de voorhoede waardoor niet iedereen goed op elkaar is ingespeeld. Ook creëren we niet veel kansen. Dat ligt niet aan de aanval of aan het middenveld, maar aan het hele team. Maar het gaat al wel wat beter, zoals ook afgelopen zondag.’
Hoe komt zo’n grote nederlaag dan tot stand?
‘We lieten onze tegenstanders lopen. We waren daar als team verantwoordelijk voor.’

Achilles ’12 is echter nog te wisselvallig, zo vindt de keeper. ‘Maar we moeten vertrouwen blijven houden. Voor hetzelfde geld was deze wedstrijd in 6-6 geëindigd. Na de winterstop moeten we proberen om weer aansluiting te vinden en uit de degradatiezone te blijven.’ Het elftal staat op de negende plek in de eerste klasse E. De ploeg heeft vier punten voorsprong op Voorwaarts Twello, dat een na laatste staat.

Archieffoto: Achilles ’12-keeper Jody van den Berg in actie