Zondag 16 juni 2024
Twentesport

Achilles’12 wint derby, Glanerbrug op weg naar top

Geplaatst op 11 november 2012 door   ·   Geen reacties

HENGELO – In de eerste klasse E komen de nodige Twentse clubs in actie. Dit weekend won Achilles’12 de streekderby bij Stevo, verloren TVC’28 en Sportclub Enschede en bewees Glanerbrug op weg naar de top van de ranglijst te zijn.

Streekderby prooi voor Achilles’12
In Geesteren ontving Stevo het Achilles’12 van trainer Remco Hammink, die deze week tot een akkoord kwam met de club om er na dit seizoen nog een jaar aan vast te plakken. De Hengeloërs startten de wedstrijd niet sterk en kwam dan ook met 1-0 achter door een doelpunt van Roy Wigger (foto, aan de bal). Toch werd de streekderby een prooi voor Achilles’12. Nadat Jeroen Giesen vlak voor de theepauze de stand gelijk had getrokken, was het spits Nick Harberink die halverwege de tweede helft de beslissende treffer voor zijn rekening nam. Stevo probeerde door middel van het spelen van lange ballen alsnog de gelijkmaker te forceren, maar slaagde daar niet in. Achilles’12 staat nu tiende met dertien punten. De achterstand op FC Presikhaaf, de nummer drie, bedraagt slechts vier punten. Stevo bezet de laatste plek met acht punten.

Nooit echt gevaarlijk
TVC’28 kon niet voor en stunt zorgen bij Silvolde, de nieuwe club van voormalig SVZW-trainer Peter Wesselink. De ploeg van trainer Walter Weghorst probeerde wel om de promovendus het vuur aan de schenen te leggen, maar werd nooit echt gevaarlijk. Silvolde bleek wél effectief en won met 2-0. TVC’28 staat nu op de elfde plaats met tien punten.

Sportclub Enschede fors onderuit
Sportclub Enschede, de laagvlieger onder leiding van Theo Vonk, ging hij het Arnhemse FC Presikhaaf fors onderuit. De titelkandidaat met onder anderen Johnny van Beukering in de gelederen had geen enkel kind aan de Enschedeërs, die met een 5-0 nederlaag weer naar huis werden gestuurd. Sportclub Enschede vindt zichzelf terug op de voorlaatste plaat met acht punten, even zoveel dus als hekkensluiter Stevo.

Op weg naar de top
De seizoensstart van Glanerbrug was alles behalve overtuigend. Inmiddels is de ploeg na een overwinning op AWC op weg naar de top van de ranglijst. Boy Strijker was goud waard voor Glanerbrug, want mede dankzij twee doelpunten van de vleugelaanvaller won het team uit het grensdorp met 2-1. Een vierde plaats is het resultaat van enkele goede resultaten op rij. Glanerbrug verzamelde tot nu toe zestien punten en heeft een achterstand van zeven punten op koploper Alverna.

Bron foto: stevogeesteren.nl

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief