Zaterdag 20 april 2024

Alleen BWO weet te winnen in de eerste klasse

Geplaatst op 17 december 2017 door   ·   Geen reacties

Van de Twentse clubs in de eerste klasse had alleen BWO een goede middag. De Hengeloërs wonnen van NEC. Rigtersbleek bleef tegen Heino steken op een gelijkspel. Tubantia en Stevo verloren hun wedstrijd. De ploeg uit Geesteren ging zelfs met 5-0 onderuit.

NEC – BWO 0-1 (0-0).
Scoreverloop:Van den Heuvel 0-1.
BWO en NEC hielden elkaar lange tijd in balans. Nadat voor rust niet werd gescoord, leek het duel af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. In de slotfase scoorde Van den Heuvel en zorgde er zo voor dat de drie punten alsnog met BWO mee gingen naar Hengelo.

Rigtersbleek – Heino 1-1 (0-0).
Scoreverloop: Krake 1-0, 1-1.
voor rust was Heino duidelijk de  betere ploeg. De bezoekers slaagden er alleen niet in te scoren. Krake deed dat na de hervatting namens de thuisploeg wel. Lang zag het er naar uit dat het ook het winnende doelpunt zou zijn, maar in de 94e minuut kwam Heino alsnog op gelijke hoogte.

Rohda Raalte – Stevo 5-0 (2-0).
Scoreverloop: Zandvliet 1-0, Coelho 2-0, Bakhuis 3-0 en 4-0, Van Schooten 5-0.
Het ging mis voor Stevo vanaf het moment dat de vaste doelman het veld geblesseerd had verlaten. Rohda kreeg kans op kans. Stevo mocht blij zijn dat het halverwege slechts 2-0 stond. Na rust kwamen er nog 3 doelpunten bij, waardoor Stevo alsnog een forse nederlaag te verwerken kreeg.

Tubantia – Quick 1888 1-2 (0-2).
Scoreverloop: Van Haarlem 0-1 en 0-2, Peters 1-2.
Tubantia was de betere maar Quick de effectievere ploeg. De bezoekers wisten vanuit de omschakeling 2 keer te scoren en zo Tubantia op een frustrerende achterstand te zetten.
Na rust scoorden de Hengeloërs en vervolgens werd tevergeefs gezocht naar de gelijkmaker. Ondanks aandringen bleef het bij 1-2.