Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

Einde amateurvoetbalseizoen; promotie noch degradatie

Geplaatst op 31 maart 2020 door   ·   Geen reacties

HENGELO – Het amateurvoetbal komt dit seizoen niet weer op gang en dit houdt in dat er kampioenen noch degradanten zijn. Alle ploegen komen volgend seizoen in dezelfde klasse uit. Dit heeft de KNVB besloten naar aanleiing van de nationale noodsituatie in verband met de preventieve maatrgelen om de coronacrisis het hoofd te bieden.

Over de voortgang van het het profvoetbal bestaat nog geen duidelijkheid. Er wordt nog gedacht aan een snelle noodcompetititie in de zomer, eventueel zonder publiek, mogelijk in een toernooivorm. Duidelijk is voor de KNVB dat wedstrijden in het betaald voetbal zonder publiek alsnog óók vallen onder de evenementenregeling die tot 1 juni van kracht is.

Morgen bespreekt de UEFA met alle aangesloten voetbalbonden de ontstane situaties in de hoogste nationale voetbalcompetities. De uitkomsten van die vergadering zijn voor de KNVB van belang omdat we de bond in de pas wil lopen met de andere competities in Europa, hoewel dat volgens een communiqué qua regelgeving een uitdaging zal betekenen.

Veiliheid voor alles is het parool in het adagium bij de bond: ‘Het belang van de nationale gezondheid is het uitgangspunt, inclusief die van onze voetballers, trainers en scheidsrechters. We gaan hoe dan ook pas voetballen als het volgens het RIVM veilig is. Gezondheid staat voorop, altijd en vooral nu.’

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief