Belangrijke driepunters eersteklassers DOS’37 en SVZW

Geplaatst op 8 februari 2020 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN – Op eigen veld pakte DOS’37 vanmiddag in de eerste klasse op eigen veld drie belangrijke punten door DOS Kampen te verslaan. In de strijd om de titel deed SVZW uit Wierden goede zaken door in Barneveld van SVDB te winnen.

DOS’37–DOS Kampen 2-1 (1-1)

Al in de negende minuut zette jongeling Lars Kikkert de Vriezenveners op voorsprong en hij was tien minuten later met een ferme kopbal zelfs heel dicht bij de 2-0. De ploeg uit Kampen werd hierdoor wakker en dat leidde vijf minuten voor rust tot de 1-1 door een goal van Twan Knul. In de tweede helft ging het gelijk op in een open wedstrijd met kansen over en weer. Een kwartiertje vóór rust kopt Te Morsche de 2-1 binnen, waarna de gasten meer pressie gingen spelen, ook fraaie kansen creëerden wat keeper Patrick Nitert van DOS’37 de gelegenheid gaf een paar keer reddend op te treden. Op de ranglijst staat het DOS uit Kampen nog wel een punt voor op het DOS uit Vriezenveen, maar de zege van de geel-zwarte vjennekloetn was vanmiddag een mooie revanche voor de 6-2 nederlaag in de heenwedstrijd.

SDVB-SVZW 2-3 (1-2)
De thuisploeg kwam halverwege de eerste helft brutaal op voorsprong door een strak schot van afstand, van de voet van Lesley de Vette, maar het werd bijna vanaf de aftrap 1-1 door Frank Smit. Voor rust op was het eerst SVZW-keeper Julian Bakker die de Barnevelders met een voorsprong zou gaan rusten, waarna de Wierdenaren uit de tegenstoot op slag van rust op 1-2 kwamen, wederom door Smit. Kort na de pauze scoorde het fanatieke SDVB via Jeffrey van Deuveren de gelijkmaker. Eigenlijk was de thuisploeg vervolgens get sterkste, maar ze troffen geen doel. Naar het einde toe herpakten de Zwaluwen zich en ze wonnen, maar zij het dankzij een makkelijk gegeven strafschop, maar daar had schutter Bas ter Hogt uiteraard lak aan: 2-3. maar ze kregen daarmee wel wat ze beoogden: die punten. Dat geeft zelfvertrouwen voor de topper van komend weekend tegen koploper Opheusden.