Nacompetitie voor Stevo en TVC’28 in de eerste klasse

Geplaatst op 7 mei 2017 door   ·   Geen reacties

GEESTEREN/TUBBERGEN – In de eerste klasse van het zondagvoetbal zijn de beslissingen gevallen. TVC’28 uit Tubbergen en Stevo uit Geesteren kunnen zich gaan opmaken voor de nacompetitie. Rigtersbleek en De Zweef hebben zich vandaag definitief veilig gespeeld. HVV Tubantia was al veilig en kon zich het verlies bij TVC’28 permitteren en het diende ook nog eens – mooi meegenomen – de Twentse Zaak.

Germania – Rigtersbleek 3-5 (1-2).
Scoreverloop: Agelink 0-1, Monnikhof 0-2, Berger 1-2, Gersmann 1-3, Aktas 2-3 en 3-3, Monnikhof 3-4, Verschoor 3-5.

Rigtersbleek kon zich bij Germania veilig spelen, terwijl het duel voor de ploeg uit Groesbeek de laatste kans op handhaving betekende. De Enschedeers kwamen op een 0-2 en 1-3 voorsprong en leken een gewonnen wedstrijd te spelen. Germani weigerde zich neer te leggen bij degradatie en zette alles op alles. Aktas scoorde twee keer en bracht zo de stand op 3-3 en de spanning weer helemaal terug. Die inspanning bleek uiteindelijk toch te veel voor de Groesbekers. Rigtersbleek kon in het laatste deel van het duel, door doelpunten van Monnikhof en Verschoor alsnog het verschil maken. Door de 3-5 zege is Rigtersbleek definitief veilig en verzekerd van opnieuw eerste klasse voetbal , komend seizoen.

De Zweef – Rohda Raalte 0-0.

In een matige wedstrijd lukte het De Zweef om Rohda Raalte van zich af te houden. Omdat de thuisploeg zich beperkte tot verdedigen ontstond er geen leuke wedstrijd. De Zweef had daar maling aan, daar telde alleen het ene punt dat handhaving betekende.  Daarin slaagden de Nijverdallers, tot grote tevredenheid.

Stevo – BVC’12 0-3 (0-1).
Scoreverloop: Elders 0-1, 0-2, 0-3.

BVC kon in Geesteren kampioen worden en was dus niet van plan de thuisploeg te helpen in de strijd tegen degradatie. De eerste fase was Stevo zeker gelijkwaardig aan de tegenstander. Elders scoorde en bracht BVC zo op voorsprong. Stevo leek  verdiend op gelijke hoogte te komen. De treffer werd, onterecht, wegens buitenspel geannuleerd. Stevo claimde na rust een strafschop, kreeg die niet en zag BVC op 0-2 komen. Kort daarna scoorde Elders zijn derde van de middag en was het duel beslist. Door de resultaten op de andere velden werd vervolgens duidelijk dat Stevo nacompetitie zal gaan spelen en BVC beslag wist te leggen op de titel.

TVC’28 – Tubantia 2-1 (1-1).
Scoreverloop: Huizinga 1-0 (pen.), Hazir 1-1, Huizinga 2-1 (pen.).

TVC 1 begon goed aan de wedstrijd, wat resulteerde in enkele kansen, die echter niet werden benut. In de tiende minuut werd Tom Koelman in het strafschopgebied van Tubantia onderuit gehaald en kreeg TVC een  strafschop. Jeffrey Huizinga schoot raak. In de twintigste minuut kon Tayfun Hazir door de verdediging van TVC  slalommen en zijn actie met een gericht schot doeltreffend afronden voor de 1-1. Na rust bleven doelpunten lang uit. In de 89e minuut kreeg een speler van Tubantia in een scrimmage in het strafschopgebied de bal tegen zijn arm en kreeg TVC  wederom een strafschop. Ook dit keer bleef Jeffrey Huizinga koelbloedig en verzekerde zo zijn ploeg van nacompetitie.