Maandag 4 maart 2024
Twentesport

Bosma: ‘Ik had nooit gedacht te moeten vertrekken bij Deto’

Geplaatst op 4 maart 2011 door   ·   5 Reacties

VRIEZENVEEN – Eerder deze week maakte Deto bekend na dit seizoen afscheid te nemen van Stijn Pol en Foeke Bosma (foto). Wanneer Deto zaterdagmiddag op bezoek gaat bij het laag geklasseerde Oranje Nassau zal blijken of de gebeurtenissen eerder deze week een rol zullen spelen.

Voor Foeke Bosma kwam de melding dat hij na dit seizoen bij Deto moet vertrekken als een grote verrassing. ‘Het gesprek begon al met de mededeling dat de club mij voor komend seizoen geen aanbod zal doen. Hoewel ik momenteel geen basisplaats heb, had ik toch geen moment verwacht dat dit te gebeuren stond. Vooral ook omdat ik het zelf uitstekend naar mijn zin heb bij de club. Ik speel hier nu vier jaar en heb de hele opkomst van Deto meegemaakt. We hebben echt een vriendenteam en ik had me ook graag voor lange tijd aan de club willen verbinden. Het meest teleurstellende vond ik nog wel dat ik zelf moest vragen om uitleg over de beslissing niet samen verder te gaan. Natuurlijk besef ik dat dit niet mijn beste seizoen is. Ik was ook best bereid geweest een verlaagde aanbieding te accepteren, maar zelfs dat kwam niet eens ter sprake. Ik had wat dat betreft toch wat meer vertrouwen verwacht.’

Toekomst
Hoewel voor Bosma het tijdperk Deto na dit seizoen dus stopt, wil de verdediger het seizoen toch graag zo goed mogelijk afsluiten. ‘Ik ben een echt gevoelsmens, voel me goed bij deze groep, het voelt aan als voetballen met vrienden. Ik heb de trainer gesproken en aangegeven dat ik voor mezelf, maar ook voor het team en de club er alles aan wil doen om het maximale uit dit seizoen te halen en mijn periode bij Deto positief afsluiten.

Waar ik volgend seizoen zal spelen durf ik nog niet te zeggen. Ik hoop op een mooie ambitieuze club met een leuke spelersgroep. Ik heb het gevoel dat ik nog niet aan mijn top zit en me als voetballer nog verder kan ontwikkelen.’ 

Oranje Nassau – Deto
Morgen zal blijken of de gebeurtenissen van afgelopen week een rol hebben gespeeld in de aanloop naar de wedstrijd met Oranje Nassau. Bosma verwacht van niet. ‘Ik heb veel reacties gekregen, de groep heeft laten merken het erg jammer te vinden dat ik vertrek. De meeste jongens blijven gewoon bij de club en zullen er dus minder mee bezig zijn. Hoewel Oranje Nassau laatste staat, is het niet zo dat het een slechte ploeg is. De teams in de Hoofdklasse zijn toch allemaal redelijk aan elkaar gewaagd. Dat zag je vorige week nog, toen WHC onverwacht op eigen veld verloor. Wanneer wij scherp en geconcentreerd spelen, verwacht ik wel dat we in staat moeten zijn een positief resultaat te behalen.’

Delen is sportief

Reacties (5)

 1. Anton says:

  @ Foeke: communicatie en voetbal is een hele slechte combinatie. Daar ben jij nu ook een beetje het slachtoffer geworden. Blijf geloven in jezelf dan komt er vast wel weer iets moois langs.

  Succes!

 2. Frank says:

  Jammer dat ze één van de betere voetballers laten gaan.

 3. Van Hooijdonk says:

  Jammer dat Deto zo’n goede en getalenteerde speler als Foeke laat gaan!Deze jongen heeft zoveel kwaliteiten.Zoals hij zelf al aangeeft, dit seizoen staat hij weleens buiten de basis, maar voorgaande jaren was hij toch echt 1 van de sterkste spelers van Deto.
  Echt jammer dat hij weg moet..Stiekum hopen we maar dat Deto, Foeke alsnog een aanbieding doet en anders hoop ik dat hij een nieuwe mooie club vindt!!

 4. Bolle Gijs says:

  Nee he foeke B je was en bent mijn held. Je bent de man waarvoor ik naar DETO kom. En nu moet je zien de vuile honden. Alles hebben ze aan je te danken!! en nu als een stuk vuil aan de kant gezet.
  Hou je haaks,
  Groeten Bolle Gijs (van de bult side)

 5. Wouter Bultmans says:

  DETO is DETO niet zonder Foeke. Ik vind dat er in elk geval best nog een keer met hem gesproken kan worden.

  LAAT FOEKE NIET VALLEN!
Archief