Geplaatst op 25 november 2019 door   ·   Geen reacties

HENGELO – Hooguit in de kantine van HVV Tubantia, maar nergens anders, zal serieus rekening zijn gehouden met winst van de Hengeloërs op de Stevo uit Geesteren. Niettemin voltrok zich op sportpark De Bijenkorf een mirakel.

Het maakt de spanning in vooral de onderste regionen van de eerste klasse van het zondagvoetbal spannend. HVV Tubantia is nu De Zweef gepasseerd. Volgende week de kelderkraker De Zweef-Rigtersbleek.

HVV Tubantia-Stevoo 4-2 (2-2)
Uit de eerste acht wedstrijden haalde HVV Tubantia één punt en daar kwamen er tegen Stevo zomaar drie bij. Het leek weer die kant op te gaan, want Stevo kwam nog voor rust op 0-2 door goals van Roy Wigger en Mauro Plegt, van wie de laatste ook nog een doelpunt afgekeurd zag worden, maar daarna kwam het spel op de wagen, want in het laatste kwartier van het eerste bedrijf scoorde Orshein Elyo voor de Hengeloërs twee keer. De thuisploeg ging er na de rust onder het motto It’s now or never van meet af aan weer vol in. Stevo raakte de weg kwijt en werd volledig overlopen, met nóg twee treffers, van Keverly Albertus en Justin Nieland. Op het sportpark De Bijenkorf kon het feest beginnen.

BVC’12–TVC’28 4-1 (1-1)
BVC’21 was in Beek een maatje te groot voor de ploeg uit Tubbergen, al kwam TVC’28 nog wel op voorsprong toen Thijs Koopman tegen de verhouding in een vrije trap van Okke Schepers tot doelpunt promoveerde. Kort daarna trok BVC’21 de zaak gelijk door een doelpunt van Sander Arts en kort voor rust maakte Niek Sebens er 2-1 van. In het tweede bedrijf ging het aanvankelijk gelijk-op, tot een strafschop de gastheren via Rik Sebens de kans gaf op 3-1 te komen en dat gebeurde daarmee viel het doek. Om de heerschappij te onderstrepen maakte Joey Wijnhoven van BVC’21 er nog 4-1 van, een tikkeltje overdreven, maar de winst was wel verdiend.

Rigtersbleek-Heino 1-0 (0-0)
Het is zacht uitgedrukt dat Rigtersbleek de competitie wel eens beter is gestart, maar vandaag is de tweede periode op eigen veld met winst begonnen op de sterke tegenstander Heino. De ploeg uit Salland beet zich stuk op de stugge roodwitten van Twekkelerveld. De formatie van de Bleek liet de Heinoërs komen, ving ze op en brak waar mogelijk via de omschakeling uit. Dat leverde tien minuten voor tijd zelfs een treffer van Dario Dore op die goud waard was, want de volle winst betekende.

De Bataven-De Zweef 5-2 (1-0)
Zonder goed te spelen had De Bataven geen enkele moeite met De Zweef, dat in Gendt met 5-2 terug naar Nijverdal werd gestuurd. Daarbij leken de gastheren niet eens diep te hoeven gaan Rob Aarntzen scoorde wel de 1-0 en Dat was de ruststand. Na de thee kwam de thuisploeg tot ontzetting van alles dat uit Nijverdal meer op dreef. Max de Wijze, Ties van Huet, Emile Kieuwen en ten tweede male Aarntzen drukten het kwaliteitsverschil in cijfers uit . Wel redde De Zweef de spreekwoordelijke eer met dank aan goals Lars Spijkerman en Gever Makker. Volgende week thuis tegen Rigtersbleek lijkt nu al de (eerste) wedstrijd van de waarheid te worden ‘op’ Nijverdal.