Maandag 4 maart 2024
Twentesport

BWO gedegradeerd en De Zweef nog in de nacompetitie

Geplaatst op 26 mei 2019 door   ·   Geen reacties

HENGELO – Een grote verrassing was de rechtstreekse degradatie van BWO uit de eerste klasse van het zondagvoetbal niet, want de blauwwitten van De Noork in Hengelo bungelen al het hele seizoen in de onderste regionen. De Zweef redde het vege lijf ondanks verlies van de laatste wedstrijd, want had BWO vanmiddag van Rohda Raalte gewonnen, dan waren de Nijverdallers pardoes gedegradeerd. BWO werd op eigen veld evenwel met 0-5 in de pan gehakt.

TVC’28 had een punt nodig voor de zekerheid en pakte er in Tubbergen gewoon drie, HVV Tubantia speelde zich vorige week al veilig en Rigtersbleek en Stevo uit Geesteren wisten zich al enige tijd verzekerd van klassenbehoud.

BWO-Rohda Raalte 0-5 (0-3)
De thuisclub zal gedacht hebben dat, als het dan toch degradatie wordt, dan zal het ook in stijl gebeuren. BWO speelde fysiek, maar met de moedeloosheid van een kerkgemeenschap met een verloren geloof. Al snel strafte Djerememy Zandvliet een reeks misverstanden bij BWO af en dat betekende 0-1. Vervolgens gaf BWO twee strafschoppen cadeau en daar heeft Rohda met Mart Lugtenberg een specialist voor en dus was de ruststand 0-3. De volstrekt overbodige tweede helft was vooral goed voor Wesley Hansler, want ook hij mocht twee keer scoren. Eind het het liedje: BWO terug naar de tweede klasse en Rohda naar de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse, om te beginnen Hemelvaartsdag tegen BVC’12.

NEC-De Zweef 4-3 (2-0)
Ondanks de verloren laatste wedstrijd, uit bij NEC in Nijmegen werd het 4-3 is De Zweef rechtstreekse degradatie ontsprongen door het verlies van BWO. Wel moeten de Nijverdallers nog voor klassenbehoud strijden in een nacompetitie. Het ging vanmiddag tussen Regge en Waal gelijk-op, waarbij beide teams een eigen goal scoorden, maar de NEC-amateurs zegevierden uiteindelijk met 4-3. De Zweef speelde om te winnen (dan was het resultaat van BWO ook niet meer belangrijk), maar kreeg de kous op de kop, want de formatie van trainer Anton Wennemers, die weg zou gaan, maar toch bijtekende, kwam wel met 2-3 voor, maar ging er met 4-3 af. Er wacht de club van Gagelman nu nog een drietal finales.

TVC’28-WAVV 2-1 (1-0)
De overwinning van TVC‘28 betekent dat de ploeg verzekerd is van nog een jaar. Dat hadden de bezoekers uit Wageningen ook gewild, maar die moeten er nu na het 2-1 verlies in Tubbergen in de nacompetitie nog om spelen. Het bleef trouwens lang spannend op De Grote Moat, want Okke Schepers scoorde na een half uur 1-0, maar tot meer kwam het niet, waardoor de spanning zinderde. In de twee minuten voor tijd werd het gelijk door Youssef Atibi en velen vielen achter De Spar ten prooi aan angst en beven, maar het jonge talent Daan Geers maakte een minuut later de 2-1 en dat was de beslissing.

Rigtersbleek-FC Winterswijk 4-6 (0-5)
Veel doelpunten, curieus scoreverloop, korfbaluitslag – verder niet van belang

Stevo-BVC’12 5-1 (2-0)
Kroon op prima seizoen voor Stevo, de beste Twentse club in de eerste klasse

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief