Woensdag 19 juni 2024
Twentesport

Cicek weggestuurd bij FC Lienden wegens verdachtmakingen fraude

Geplaatst op 6 april 2011 door   ·   5 Reacties

LIENDEN – Christiaan Cicek is niet langer speler van FC Lienden. Werd de aanvaller, die komend zomer de overstap maakt naar Excelsior’31, voor twee weken terug nog tijdelijk op non-actief gezet, nu is hij niet meer welkom bij de Topklasser van trainer Hans Kraay. Lienden heeft hem weggestuurd wegens verdachtmakingen van fraude rondom het invullen van schadeformulieren. Cicek maakte brokken met een leaseauto van de club. Omdat er meer verdachte zaken liepen, huurde de verzekeraar een extern recherchebureau in, met als gevolg dat de schade niet uitgekeerd wordt. Lienden zit nu met een flinke schadepost door het toedoen van de 22-jarige Hengeloër.

Het ongeval deed zich voor in de nacht van dinsdag 1 op woensdag 2 februari tussen drie en vier uur. Cicek botste op een kruispunt op een andere auto, waarna beide voertuigen total-loss werden verklaard. Het was het zoveelste autoschadegeval in een paar maanden tijd. Afgelopen zomer maakte Cicek de overstap van Quick’20 naar FC Lienden. Komend zomer keert hij terug in Twente bij Excelsior’31, waar hij reeds een overeenstemming mee had.

Cicek zit het restant van het huidige jaargang in ieder geval zonder club. Lienden communiceert duidelijk: ‘Wij willen hier op geen enkele wijze mee worden geassocieerd en hebben daarom besloten om Cicek per direct op non-actief te stellen en te houden zo lang zijn contract bij ons loopt. Wij zitten met een enorme schadepost omdat er dus kennelijk redenen zijn voor de verzekeraar om niet uit te keren. Er loopt nog steeds een onderzoek en verdere maatregelen zijn niet uitgesloten. Wij distantiëren ons hiervan. Christiaan Cicek zal niet meer voor FC Lienden uitkomen’, zo  stelt het bestuur van de Stichting Voetbalondersteuning Lienden, waarin alle contractzaken rond het eerste elftal zijn ondergebracht.

Delen is sportief

Reacties (5)

 1. Theo says:

  Heftig, daar zal Excelsior31 niet blij mee zijn.Waar rook is is vuur,en hoe houd deze speler zijn conditie op peil????

 2. Anton says:

  @ Theo: waar rook is, is niet altijd vuur. Maar een speler wegsturen gebeurt over het algemeen niet zomaar, dat ben ik wel met je eens.

 3. Theo says:

  Nee,dat doe je zeker niet zomaar.

  Denk dat het vertrouwen weg is,en dan kun je als club maar 1 ding doen.

  Hoop dat Cicek hier van gelewerd heeft,maar heeft zeker wat uit te leggen in Rijssen.
  Dit is uiteraard geen goede start bij je nieuwe club.

 4. Ik heb ook gehoord dat Cicek mee mag trainen met Rood Zwart te Delden tot dat hij aan zal treden bij Excelsior ’31. Dus een probleem omtrent z’n conditie zit er niet in Theo!
  Gr

  • Nikos says:

   Dit heb ik inderdaad ook gehoord/vernomen van betrouwbare bronnen. Zo kan deze jongeman zijn conditie op peil houden en wat meer ervaring ‘brengen’ voor Rood Zwart te Delden. Top dat hij daar kan trainen!
Archief