Zaterdag 22 februari 2020
Twentesport

De Zweef en Rigtersbleek anticiperen op zaterdagvoetbal

Geplaatst op 2 februari 2020 door   ·   Geen reacties

GEESTEREN – De derby in Geesteren tussen Stevo en het bezoekende team van De Zweef ontaardde vanmiddag in een sportief drama voor de gasten uit Nijverdal. Ze werden met 7-1 van de Peuverweide gespeeld en zouden nu in groot degradatiegevaar verkeren als ze niet niet al hadden besloten volgend seizoen van een zondagclub een zaterdagclub te worden.

Hetzelfde geldt voor Rigtersbleek, want ook de Enschedeërs verloren vandaag weer eens en vertoeven in de degradatiezone van de eerste klasse, maar zullen het zondagvoetbal na deze jaargang verlaten en op de zaterdag gaan voetballen.

Stevo-De Zweef 7-1 (3-1)
De Zweef trapte in de valkuil van de steekblinde aanval, waardoor Stevo gebruik kon maken van het wapen van de messcherpe uitval. Het waren de Nijverdallers die nog wel op voorsprong kwamen via een afstandsschot van Marc Nieboer. Vervolgens schoot Roy Wigger de thuisploeg naast de zwevers. De beer was los op het kunstgras van De Peuverweide (het natuurgras van het hoofdveld werd als te soppig beoordeeld) en nog voor de hartversterkende Geesterense thee werd het 3-1 door treffers van Mauro Plegt en Niels Wigger, die een strafschop benutte. wat De Zweef een veldspeler kostte. Het potje was gespeeld en Stevo greep de gelegenheid aan in de tweede helft er nog vier bij te prikken teneinde het doelsaldo op niveau te brengen. En zelfvertrouwen te tanken voor de derbyclash van volgende week bij TVC’28 in Tubbergen.

TVC’28-Heino 2-0 (0-0)
Met de alles in de schaduw stellende derby tegen Stevo voor de boeg moest TVC’28 vandaag afrekenen met Heino, dat altoos een geduchte outsider is. Tot de rust gebeurde er weinig tot niks in deze voorbereidingswedstrijd Een paar schoten uit de tweede lijn , daar bleef het wel zo’n beetje bij. Voor een beetje actie én doelpunten was het wachten op de tweede helft. Stefan Huiskes brak een kwartiertje na de reglementaire rustpauze de ban door een verlengde ingooi binnen de knikken. Heino moest daardoor op jacht om nog een punt mee te nemen naar de andere kant van de Sallandse Heuvelrug. Ze waren het leien dakje vergeten en konden weinig gevaar stichten. Kort voor het eindsignaal werd het uit de omschakeling zelfs nog 2-0 door Jeffrey Huizinga. TVC’28 begint aan de dorpsstrijd tegen Stevo met twee punten voorsprong op de ploeg uit Geesteren.

HVV Tubantia-SC Bemmel
2-1-(2-1)
De zege van HVV Tubantia komt voor de Hengeloërs als geroepen, of afgesmeekt, want de ploeg staat hierdoor boven de fatale streep. En dat voelt ook wel eens lekker. Bas ter Horst zette HVV Tubantia na een klein kwartier op voorsprong, maar tien minuten later stond het alweer gelijk door een goal van Pepijn van Geenen. HVV Tubantia zette een tandje bij en joeg met steun van een handvol hartstochtelijke fans op een hernieuwde voorsprong. Dat lukte na ruim een half uur toen Jesse Beukert een aanval over drie schuiven knap afrondde. In de tweede helft werd er wel gevoetbald, maar niet meer gescoord. Voor de Geldermannen was de gang der dingen op het sportpark De Bijenkorf te Hengelo een hard gelag, maar trainer Ronald Grotenbreg had wijzend op ziekenboeg ook wel een verklaring voor de zure nederlaag, al deed hij daarmee de Hengelose brigade wel te kort.

FC Winterswijk-Rigtersbleek 2-1 (2-1)
Aan de vrije val van de traditieclub uit Enschede lijkt geen eind te komen, want na de nederlaag in en tegen Winterswijk staat Rigtersbleek op een beschamende laatste plaats. Op die manier kan het keurkorps van de traditieclub aan de G.J. van Heekstraat met rechtstreekse degradatie overstappen naar het zaterdagvoetbal, mogelijk in gezelschap van die andere Twentse textielclub in de eerste klasse, De Zweef. De deceptie van de Bleek was wel een opsteker voor FC Winterswijk dat oefenstof krijgt van voormalig Rigtersbleek-trainer John Gielink. De goals van Winterswijk kwamen op naam van Danieck Nijland en Nick Jansen. Daar stond tegenover dat Nordkamp scoorde voor de Enschedeërs, bij wie de huidige hoofdtrainer Mete Soygül volgend jaar ook de hoofdtrainer is van het keurkorps dat dan dus op de zaterdag gaat voetballen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief