Dinsdag 16 april 2024

De Zweef houdt Bon Boys vanaf elf meter op zijn plek

Geplaatst op 2 juni 2019 door   ·   Geen reacties

NIJVERDAL/HAAKSBERGEN – In de eerste ronde van de nacompetitie om een plek in de eerste klasse van het zondagvoetbal heeft De Zweef op eigen veld in Nijverdal na strafschoppen gewonnen van Bon Boys uit Haaksbergen dat daardoor tweedeklasser blijft. In de reguliere negentig warme minuten bleef het 0-0, waarna de thuisploeg de penalty’s beter nam.

De Zweef behoudt door dit resultaat een reële kans op handhaving in de eerste klasse en treedt Tweede Pinksterdag aan tegen Achilles’12 in Hengelo. De ploeg van trainer Anton Wennemers zal dan om kans te maken vermoedelijk minder nerveus én effectiever moeten zijn.

Zowel de spanning als de hitte was vanmiddag verzengend. Beide ploegen stonden stram van de zon en de zenuwen. In met name het eerste bedrijf had de Haaksbergse formatie van trainer Berthil ter Avest een tiktak-overwicht, maar het raffinement in de afwerking ontbrak. De Zweef compenseerde het uit- en doorstekende combinatiespel van de opponent met inzet en wilskracht.

In de tweede helft waren de Nijverdallers de bovenliggende partij, maar ook zij scoorden niet. Het werden dus strafschoppen en ook in dit chapiter veel nervositeit en dus misperen aan beide kanten in dit slopende duel. De Zweef bleek uiteindelijk de minste fouten te maken en mag dus proberen bij Achilles’12 klassenbehoud te continueren.