Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

De Zweef – STEVO goede test twee puntloze ploegen

Geplaatst op 30 september 2017 door   ·   Geen reacties

NIJVERDAL/GEESTEREN – De Zweef en STEVO begonnen het seizoen met een nederlaag. Zondagmiddag treffen beide ploegen elkaar in Nijverdal in een wedstrijd waarin beide trainers hopen op de eerste overwinning.

“We zijn beiden niet goed aan het seizoen begonnen”, vat De Zweef trainer Anton Wennemers de uitgangspositie samen. “Dat we de eerste wedstrijd verloren was voor ons toch wel een teleurstelling. We willen van de eerste drie wedstrijden er twee winnen. Hoe eerder dat lukt hoe beter, want beginnen met enkele nederlagen is voor niemand goed, een slechte serie kan in dat opzicht lang blijven doorwerken. Ten opzicht van vorige week hebben we wel wat recht te zetten.”

“Afgelopen week speelden we niet onze beste wedstrijd, maar we hebben deze week goed getraind en ik heb het idee dat we er nu wel klaar voor zijn. Ik zal de ploeg misschien op een paar plaatsen wijzigen, maar in grote lijnen houden we vast aan de gekozen samenstelling.”

STEVO
Vanuit Geesteren klinken vergelijkbare geluiden. Ook de ervaren Geert Veldhuis raakt vanzelfsprekend niet in paniek na een nederlaag in de openingswedstrijd. “Normaalgesproken kun je pas na zeven of acht wedstrijden de balans opmaken. Wij verloren afgelopen weekend ongelukkig. Ik heb de beelden terug gezien en de strafschop die leidde tot de 2-1 werd wel makkelijk gegeven. Daardoor was het een zure nederlaag en een vervelende seizoensstart voor ons. We hebben een goede voorbereiding gehad en ik ben er van overtuigd dat we de punten wel gaan pakken.”

Voor het duel met De Zweef zijn er bij STEVO niet veel veranderingen te verwachten. “We hebben het verdedigend goed staan, we creëren alleen aanvallend te weinig. Mocht het desondanks tegen De Zweef nog niet lukken, dan volgen er nog 26 wedstrijden. Aan het einde van het seizoen hebben we echt wel de punten waar we recht op hebben. Morgen is in elk geval een goede test om te kijken hoe we er voor staan.”

 

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief