Woensdag 24 april 2024

De Zweef wint kelderkraker van Rigterbleek kantje-boord

Geplaatst op 1 december 2019 door   ·   Geen reacties

NIJVERDAL – In de strijd tegen degradatie uit de eerste klasse deed De Zweef uit Nijverdal vanmiddag goede zaken en Rigtersbleek slechte, want het onderlinge treffen in Nijverdal eindigde in een 1-0 zege voor de thuisploeg.

TVC’28 pakte ook de volle buit, Stevo een punt en HVV Tubantia niks.

De Zweef-Rigtersbleek 1-0 (1-0)
Ze weten bij De Zweef zelf ook wel dat het ondanks de overwinning op Rigtersbleek seizoen lang niet makkelijk wordt zich te handhaven en mede daarom was de blijdschap vanmiddag zó groot, juist omdat het ook nog eens ten koste van een andere laagvlieger in de eerste klasse gebeurde, streekgenoot Rigtersbleek. De o zo belangrijke enige goal viel al in de aanvangsfase en kwam op naam van Tom Heuver, die een voorzet van Lars Spijkerman binnen wist te werken. De ploeg van de Bleek kon op Gagelman geen potten breken, in de eerste noch in de tweede helft. Voor de ploeg van Twekkelerveld wordt het een zwaar seizoen, net als voor De Zweef trouwens.

TVC’28-De Bataven 4-2 (1-1)
TVC ’28 boekte thuis een knappe zege op De Bataven. In de eerste helft werd het 1-1 door een wonderlijk ‘zwerfdoelpunt’ van Okke Schepers die een vrije schop binnenschoot waar niemand op rekende of naar taalde. De gasten kwam langszij, want na een dik kwartier scoorde Lloyd Jackson de gelijkmaker. Daarmee was de eerste helft gespeeld voor de thuisploeg, ook al duurde die nog een half uur en troffen de bezoekers nog wel de paal. TVC’28 had het beste voor de tweede helft bewaard, met vlotte combinaties en doelpunten van (weer) Okke Schepers, Stefan Huiskes (strafschop) en Rob Koopman. Voor de vorm mocht Lloyd Jackson ookd de tweede van De Bataven maken.

Stevo-Rohda Raalte 3-3 (0-2)
Na een overrompelend begin van de bezoekers, die tot door goals van Coen van Heun en Mart Lugtenberg en tot een ruststand van 0-2 leidde, kwam Stevo toch nog in de wedstrijd die al verloren leek door de aansluitingstreffer van Daan Kottink en een van richting veranderd schot van Ingmar Reimerink. De wedstrijd kantelde helemaal toen Stevo een makkelijk gegeven penalty kreeg waar de koelbloedige Niels Wigger wel raad mee wist. Er volgde een hels slotoffensief van Rohda dat met een goal tot de terechte remise leidde. Het was vanmiddag meer fel dan goed op De Peuverweide, maar de spanning vergoedde veel.

RKHVV-HVV Tubantia 4-0 (1-0)
De noodzakelijke overwinning die HVV Tubantia vorige week liet noteren kreeg vandaag geen vervolg. Integendeel, de Hengeloërs hadden vanmiddag geen schijn van kans. Al in de tewede minuut was het in Huissen voorbij voor de bewoners van De Bijenkorf in Hengelo, want toen opende Paco Geutjes het bal. Dat het vootbij was kwam tot uiting in de onmacht van de Hengeloërs. De ploeg kwam er niet aan te pas. RKHVV profiteerde voor de rust, niet meer, maar kort erna maakte Lennart Rekmans er 2-0 van en daarna was het wachten op meer. Dat gebeurde in de slotfase door weer Paco Geutjes en Dante Peters.