Zaterdag 20 april 2024

De Zweef wint prestigeslag pure derby van HVV Tubantia

Geplaatst op 8 maart 2020 door   ·   Geen reacties

NIJVERDAL – In de onderste regionen van de eerste klasse van het zondagvoetbal ontving De Zweef vanmiddag HVV Tubantia. In deze pot trokken de Nijverdallers aan het langste eind.

TVC’28 zete de zegeroes na de overwinning op Stevo om in een driepunter tegen RKHVV. Stevo verkeert daarentegen nog steeds in mineur en verloor thuis van BVC’12. Dat geldt ook voor Rigtersbleek, want de Enschedeërs gingen na rust onderuit bij De Bataven.

De Zweef-HVV Tubantia 2-1 (1-0)
De thuisploeg won de kelderkraker op het sportpark Gagelman. Amper begonnen bracht Marc Nieboer de ploeg van trainer Anton Wennemers op voorsprong, maar door vervolgens tal van kansen om zeep te helpen leek het daarbij te blijven. De Zweef kreeg daarna nog wel tal van riante mogelijkheden, maar die werden met zorg om zeep geholpen. En als zo vaak valt de goal dan aan de andere kant, niet uit een oogstrelende combinatie, maar een pegel van afstand. Pas toen vond De Zweef het tijd voor een tweede goal, wel lucky maar ook meer dan terecht. Nijverdal kon weer juichen, maar of sportwethouder Nijhof zal mixed feelings hebben, als inwoner van Hengelo en lid van HVV Tubantia…

TVC’28-RKHVV 3-2 (1-0)
De ploegen waren gelijkwaardig, maar TVC’28 was over negentig minuten net iets effectiever met ook net wat meer geluk in de opbouw en de afwerking, met name in de negentigste minuut toen Okke aschepers de 3-2 realiseerde. Stefan Huiskes profiteerde al na een kwartier van een zee aan ruimte: 1-0. RKHVV ging gas geven, maar zonder goede eindpass. In het tweede bedrijf was het wederom Huiskes die scoorde: 2-0. De gasten kwamen terug in de wedstrijd uit twee standaardsituaties: een vrije trap en een hoekschop. Toch won TVC’28, door de goal op de valreep van Schepers.

Stevo-BVC’12 1-4 (1-3)
De technisch vaardige koploper uit Gendt boekte in Geesteren een regelmatige zege. Na de eerste treffer van de gasten kon de ploeg van trainer Geert Veldhuis via Niels Wigger nog wel aanhaken, maar na de tweede niet, laat staan nummer drie en vier lukte dat niet, ofschoon de thuisploeg wel degelijk mogelijkheden creëerde, maar slordig dan wel onfortuinlijk was in de afwerking.

De Bataven-Rigtersbleek 3-0 (0-0)
Het verschil werd door de thuisclub in de tweede helft tot stand gebracht, want na de dubbelblanke rusttand maakte de ploeg uit Gendt na de pauze door treffers van Fransen, Lieuwen en Van Hoften het verschil. Dat was terecht, want de gastheren met Stef Beijer als draaischijf waren een maatje te groot. En drukte dat dus na rust in klinkende cijfers tot uiting.