Degradatiestrijd eerste klasse E bereikt hoogtepunt

Geplaatst op 9 april 2012 door   ·   Geen reacties

ALMELO/NIJVERDAL – De degradatiestrijd in de eerste klasse E bereikt een hoogtepunt. Met nog vier wedstrijden te spelen maken vier ploegen, waarvan drie Twentse clubs, uit welke twee teams direct degraderen en welke twee teams nacompetitie moeten spelen. PH Almelo en Tubantia verloren vandaag, De Zweef speelde gelijk tegen de andere degradatiekandidaat: Jonge Kracht.

In Almelo stond de wedstrijd tussen PH Almelo en Germania op het programma. De bezoekers uit Groesbeek hadden geen enkel probleem met de kwakkelende Almeloërs. Desalniettemin werd er voor rust niet gescoord. Na de theepauze was de uitploeg echter niet meer te houden. Niels Ceelen was met twee gevierde doelpunten de grote man bij Germania, dat uiteindelijk met 3-0 zegevierde.
PH Almelo – Germania 0-3 (0-0)
Tubic 0-1, Ceelen 0-2, Ceelen 0-3.

Na de overwinning van De Zweef van afgelopen zaterdag was Tubantia de nieuwe hekkensluiter. De Hengelose formatie moest maandag op bezoek bij subtopper AWC in Wijchen. Een lastige tegenstander voor de ploeg van trainer Geert Veldhuis. Het werd, ondanks een 1-1 tussenstand bij rust, een miniem verlies voor de drager van de rode lantaarn: 2-3.
AWC – Tubantia 3-2 (1-1)
Overmeer 1-0, Peters 1-1, Giesbers 2-1, Overmeer 3-1, J. Steggink 3-2

De Zweef won afgelopen zaterdag nog met 3-0 van middenmoter Alverna. Wellicht had de ploeg van trainer Philip Agteres die wedstrijd te veel krachten verspild, want het duel met Jonge Kracht eindigde in 0-0. Beide ploegen maakten geen enkele aanspraak op de overwinning, waardoor er nog geen vervroegde beslissing is gevallen in de degradatiestrijd.
De Zweef – Jonge Kracht 0-0 (0-0)