Degradatiestrijd eerste klasse E: Tubantia wint, PH Almelo en De Zweef gelijk

Geplaatst op 22 april 2012 door   ·   Geen reacties

HENGELO – In de eerste klasse E maken vier ploegen uit welke twee teams direct degraderen en welke twee teams nacompetitie gaan spelen. Onder deze vier ploegen zijn drie Twentse clubs: PH Almelo, De Zweef en Tubantia. Tubantia boekte vandaag een belangrijke 2-1 overwinning op concurrent Jonge Kracht. PH Almelo speelde met 0-0 gelijk en De Zweef pakte een punt door een 3-3 gelijkspel bij Germania. Door de uitslagen blijft het spannend in de onderste regionen van de eerste klasse E. Jonge Kracht en De Zweef staan op een plaats die op het eind van het seizoen directe degradatie betekent. Tubantia en PH Almelo zijn voorlopig even veilig, de twee clubs zullen bij de huidige stand nacompetitie spelen.

Op de overwinning van Tubantia was niet zo heel erg veel aan te merken. De ploeg was de eerste helft oppermachtig, maar liet het na om op voorsprong te komen. De ene na de andere kans werd verprutst, waardoor er met een 0-0 stand op het scorebord gerust werd. Na de rust stelden de Hengeloërs door doelpumten van Peters en Steggink orde op zaken. Ondanks het overwicht van Tubantia kwam Jonge Kracht terug in de wedstrijd door een doelpunt van Jansen. Het laatste spannende kwartier werd er echter niet meer gescoord waardoor Tubantia drie belangrijke punten pakte.