Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Dennis Demmers ziet met overstap naar jeugdliefde droom uitkomen

Geplaatst op 24 april 2012 door   ·   8 Reacties

DEVENTER – Dennis Demmers, trainer van Excelsior’31,  maakt na dit seizoen de overstap naar Go Ahead Eagles, waar hij assistent van Erik ten Hag wordt. Dat Demmers zou vertrekken was al langer bekend. De oefenmeester had inmiddels al een nieuwe club, Urk, maar had in zijn contract een clausule dat wanneer er een kans kwam in het betaald voetbal aan de slag te gaan, hij de overstap kon maken. ‘Ik had heel bewust gekozen voor Urk, een club met een mooie historie waar het voetbal leeft en waar een uitdaging lag. Ik was al bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen, toen Erik ten Hag me benaderde voor Go Ahead Eagles. Mijn contract met Urk bood de mogelijkheid om, wanneer de kans zou komen naar het betaald voetbal over te stappen, onder het contract uit te komen. ‘

Go Ahead Eagles
‘Ik ken Erik ten Hag al langer’,  vertelt Demmers over de overstap. ‘We hebben destijds tegelijk de tc1-opleiding gedaan. Ook heb ik in het verleden met zijn broer samengewerkt. Daarnaast was het zo dat ook Go Ahead zelf een lijstje had met kandidaten waar ik op voor kwam. Natuurlijk is het een eer wanneer je naam genoemd wordt. Helemaal omdat het Go Ahead Eagles betreft. Als Deventenaar is dat de club waar ik vroeger samen met mijn vader heen ging. Daar nu zelf te mogen werken is natuurlijk een prachtige kans.’

Assistent
Demmers wordt, net als Twentesport.com columnist Michel Boerebach, assistent van Ten Hag, maar krijgt daarbij ook een uitgebreid takenpakket. ‘Het betreft geen fulltime functie, dat is iets wat ik zelf niet wilde. Op die manier blijf ik een stukje zekerheid houden, terwijl het ook voor de club gunstig is. Naast assistent-trainer zal ik een deel van de scouting voor mijn rekening nemen, waarbij het doel is jonge talenten te scouten voor het toekomstige beloftenelftal. Daarnaast analyses van tegenstanders en videoanalyse.’

Excelsior’31
Voordat Demmers naar de Eagles vertrekt, staan er nog twee duels met Excelsior’31 op het programma. ‘We hebben een geweldig seizoen gehad. De 45 punten die we nu al hebben, zijn er net zo veel als het totaal van afgelopen seizoen. Het knappe is dat we het deze jaargang doen met een smallere selectie en eigenlijk nog beter presteren. Het is duidelijk dat de spelers het maximale brengen en op die manier willen we het seizoen ook afmaken. Of er daarna spelers mee gaan naar Deventer? Er zijn zeker spelers bij Excelsior’31 die voetballend de mogelijkheden hebben op dat niveau mee te kunnen. Het moet alleen ook qua persoonlijkheid passen. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat alle spelers vastliggen. Op dit moment speelt iets dergelijks niet.’

Delen is sportief

Reacties (8)

 1. Huub Voortman says:

  Met spelers halen van andere clubs uit de topklasse: Winkelhuis, Wilens, Hempenius mag je ook best wel presteren.
  En wat al eerder gehaald is Lubbers, Rosink, Bartels, David etc.

 2. Herman says:

  Dan moet je ook Siemelink en Davina niet vergeten? zijn ook zeer belangrijk geweest en deze 2 horen ook bij de betere voetballers.En in het laatste jaar hoofdklasse (KAMPIOENSCHAP) waren Ozcuk en Ten Hoeve ook toonaangevend.

 3. Herman says:

  Trouwens sorry,maar beter je huiswerk doen .Winkelhuis heeft amper gespeeld.

 4. johan says:

  denk dat ze bij excelsior31 van Siemelink af willen,word op hun site niet eens benoemd als afwezigen, (oefenwedstrijd tegen WHC.
  Iedereen werd benoemd alleen hij niet zeer vreemd

 5. peter says:

  Opstelling Excelsior’31:
  Arjan Kok, Michel Gerritsen Mulkes, John Lubbers, Andreas David, Jan Borghuis, Dennis Rosink, Amanuel Isa (46. Kevin Winkelhuis), Nigel Michels (46.Bunyamin Özkök), Gerald ten Hove (65. Nigel Michels) en Gradus Hempenius.

  Bij Excelsior’31 ontbraken:
  Niek Davina, Maurice Bartelds en Maarten Smit.

  Inderdaad,heel raar,toonaangevende speler vergeet je niet zomaar.

 6. Herman says:

  Foutje is al hersteld, en volgens mij is dat al eerder eens voorgekomen,

 7. René says:

  Dennis Demmers verdiend deze stap. Vond het ook erg raar dat hij koos voor een overstap naar Urk. Zag hem dan liever Paus opvolgens bij Spakenburg.

  De enige spelers die eventueel interessant kunnen zijn voor GAE qua spel en leeftijd: Michels (20 jr), David (21 jr) en Lubbers (23 jr). Over Mulkes (20 jr) heb ik dan nog mijn twijfels.

  Hoorde vorige week ook al dat FC Emmen Michels en David nauwlettend in de gaten houd. Ben benieuwd.

 8. Herman says:

  Fc Emmen, shei a.u.b uit.Daar wil nog geen dode hond naartoe,nee als Deventer jongen is Ga-Eagles de beste optie,voor Michels.
  Hij is de enige interssante speler,wat betreft leeftijd en potentie.
  Anderen zijn te oud,en of hebben zich al maatschappelijk ontwikkeld.
  Want zeg nou zelf je zegt geen goede baan op als je een gezin hebt,en de onzekere toekomst bij de profs tegemoed gaat.
  Overigens vind ik Davina en Hempenius ,en ook Siemelink zeker Juperler League waardig.
Archief