Zondag 23 juni 2024
Twentesport

DOS’37 én Vroomshoopse Boys moeten derby winnen

Geplaatst op 27 oktober 2017 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN/VROOMSHOOP – Op het sportpark Het Midden te Vriezenveen vindt de tweede Twenterandse derby in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal plaats als het elitekorps van DOS’37 op eigen veld in actie komt tegen de hoofdmacht van Vroomshoopse Boys. De derby spreekt minder tot de verbeelding dan de puur Vriezenveense confrontatie tussen DOS en DETO, die onlangs werd gespeeld, waarbij Door Oefening Sterk zowel kans- als eerloos verloor. Dat is dan zal een extra reden zijn voor DOS’37, dat de voorbije week is blijven oefenen, om wél van de Vroomshoopse collegae te winnen.

Er staan voor beide teams meerdere belangen op het spel, want de winnaar kan bij de middenmoot aansluiten, de verliezer zal gaan bungelen. Immers, beide clubs zijn beroerd aan het seizoen begonnen. Vroomshoopse Boys verzamelde een schamele vier punten uit vijf wedstrijden en DOS’37 heeft zelfs nog een punt minder, maar daar staat tegenover dat de Vjennekloetn een wedstrijd minder hebben gespeeld dan de Separatiepunters. Los daarvan staat natuurlijk de dorpseer op het spel als turfstekers en bosranders elkaar bekampen.

Tegengestelde clubculturen
Vroomshoopse Boys kan erop bogen vorig jaar twee keer van DOS’37 te hebben gewonnen, op basis van doelgedrevenheid en moddejongekracht. DOS’37 moet in het ritme komen om met combinatievoetbal een tegenstander de wil op te leggen. De club wil daartoe nog wel eens spelers halen, met dank aan een aantal sponsors. Vroomshoopse Boys gaat er prat op nooit spelers van elders te betrekken en altoos de wei te betreden met ‘eigen jongens’ die in het zweet huns aanschijns zo hoog mogelijk acteren. In die zin willen de Boys van Vroomshoop zich vooral veilig spelen, zo wel snel mogelijk, en hoopt DOS’37 stilletjes ooit nog eens wat hoger te spelen. Mogelijk dat de ploeg zich door de uitslagenvoorspeller van DETO extra laat motiveren, want die profeteert op de DETO-site dat Vroomshoop in Vriezenveen het veld als winnaar verlaat.

In memoriam Jan Dasselaar
Alle ingrediënten voor een spectaculaire derby, die evenwel toch in een sfeer van enige terughoudendheid zal worden gespeeld, want meer dan ooit in het besef dat voetbal een op zich aanlokkelijk doch ten diepste ook nietig tijdverdrijf is in het aanschijn van de eeuwigheid. Ook dáár is iedereen zaterdagmiddag van doordrongen, want er wordt in rouw gevoetbald. Jan Dasselaar, ex-voorzitter en vader van de huidige voorzitter Bertus Dasselaar, is donderdag na een ziekbed overleden. Hij leidde de club van medio de jaren tachtig tot medio de jaren negentig en was met zijn bedrijf de eerste shirtsponsor.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief