Deto – Flevo Boys 1-4 (0-1) – Analyse door Gerrit Megelink

Geplaatst op 6 mei 2012 door   ·   Geen reacties

Uitgezonderd de eerste 15 minuten domineerde het gecultiveerd acterende Flevo Boys het voor de rest uiterst matige duel. Het positiespel en de omschakeling van de gastheren waar mede de identiteit en het gogme volstrekt ontbrak kon geen moment de indruk wekken het duel te kunnen kantelen om coûte que coûte kampioen te spelen.

De bezoekers beschikten over een betere techniek en spelcultuur gebundeld in een herkenbaar concept.Bij balverlies waren de linies dicht gestaffeld met altijd twee of drie offensieve aanspeelpunten welke offensief direct in stelling werden gebracht. In de dertigste minuut verzilverde Postma een vrije trap even buiten de 16 meter en liet de 0-1 soeverein aantekenen. Na vijfenveertig minuten een terechte ruststand.

Na zes minuten in de tweede helft strafte de alerte Flevo-spits Boersma de dramatisch verdedigende centrumverdediger Kram koelbloedig af; 0-2. Het leek nog even spannend te worden toen Bruns amper een minuut later de 1-2 liet aantekenen door van elfmeter onberispelijk het net te treffen. Het bleek slechts van cosmetische aard.De bezoekers lieten de hoop van gastheren tot het nulpunt zinken toen binnen vijf minuten defensief gestuntel van Rumanthé ijskoud werd benut door de aalgladde van de Wal, 1-3. Even later liet dezelfde van de Wal de 1-4 aantekenen. Het beter spelende Flevo Boys schakelde nadien een tandje terug waardoor het hotsen-knotsen voetbal van Deto niet tegen een groter debacle opliep.De amusementswaarde ken ik een 6,5 toe vanwege het bij vlagen vloeiende positiespel gekoppeld aan het tactisch sterk opererende Flevo Boys.

Deto – Flevo Boys 1-4 (0-1)
31. Postma 0-1, 52. Boersma 0-2, 53. Bruns 1-2 (pen.), 57. Van der Wal 1-3, 63. Van der Wal 1-4