Deto – ONS Sneek 2-0 (1-0) – Analyse door Wim Visser

Geplaatst op 25 september 2011 door   ·   Geen reacties

De wedstrijd was niet op het hoofdveld, dat niet speelklaar was, maar op kunstgras. Sneek had daar het meest balbezit en het beste van het spel. Ze wisten alleen te weinig kansen te creëren. Dan zie je vaak dat het doelpunt aan de andere kant valt. De eerste kans voor Sneek kwam na 35 minuten, op dat moment was het al 1-0 voor Deto, door een doelpunt van Kevin Aman op een pass van Jan-Herm Zomer.

Ik vond de verdediging bij Deto goed, maar de opbouw was matig. Sneek had wel een goede opbouw. Sneek kwam tot het zestienmetergebied, maar kreeg niet veel kansen. De tweede helft had eenzelfde beeld. Sneek speelde constant op de helft van Deto. Het was aan het goede keeperswerk van Yarbug te danken dat het 1-0 bleef. De beste mogelijkheid voor Sneek kwam uit een vrije trap van Rooseveld die Yarbug knap wist te stoppen.

Door de ruimte die ontstond kreeg ook Deto kansen. Vincent Bilanovic was dichtbij de 2-0, maar raakte met zijn schot de paal. Een kwartier voor tijd gaf diezelfde Bilanovic een goede assist op Zomer, maar ook die mogelijkheid werd onbenut gelaten.

Uiteindelijk zagen 300 toeschouwers dat het in blessuretijd alsnog 2-0 werd door een doelpunt van Roelofs. Ik geef de wedstrijd een 6. Sterren voor keeper Yarbug en voor Aman. Hij scoorde een keer en had een assist.

Deto – ONS Sneek 2-0 (1-0)
Scoreverloop: 9. Aman 1-0, 90+1 Roelofs 2-0