Deto – Staphorst 1-3 (0-0) – Analyse door Niels oude Kamphuis

Geplaatst op 19 maart 2011 door   ·   Geen reacties

De eerste helft was saai, in die zin, dat beide ploegen weinig mogelijkheden wisten te creëren. De tweede helft begon met een fantastisch doelpunt van Ruud Bruns. Een diagonaal schot van 25 meter waarmee hij de doelman van Staphorst kansloos liet. Vervolgens waren het de bezoekers die vanuit een achterstandssituatie beter gingen voetballen. Er werd meer druk naar voren gezet en het was wachten tot de gelijkmaker zou vallen. De 1-1 was dan ook verdiend te noemen.

Ook na de gelijkmaker was het hetzelfde verhaal. Staphorst scoorde twee keer in korte tijd en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Deto wilde nog wel aanvallen, maar het veld was dusdanig slecht, dat het mede daardoor niet lukte. Dat zag je ook de eerste helft al, er waren veel hobbelballen en verkeerde aannames. Bovendien had Deto geluk dat het met elf man het einde haalde. Jelmer Rumathe maakte een overtreding die door sommige scheidsrechters zou worden bestraft met rood. In dit geval bleef het bij geel.

Uiteindelijk behaalde Staphorst een verdiende overwinning. Dat kwam deels door de twee sterke spitsen die het de slap spelende verdedigers van Deto erg moeilijk maakten. Ik was vandaag erg benieuwd naar Wout Weghorst, heb bij Neo nog samen met hem gespeeld. Hij kreeg weinig ballen en dus is het lastig om echt een oordeel te kunnen vormen. Ik beoordeel deze wedstrijd met een 6,5 maar heb geen man van de wedstrijd gekozen. Ik kon eigenlijk niemand aanwijzen die er bovenuit stak. Ik vond doelman Yarbug aardig spelen, maar naar mijn idee ging hij niet vrijuit bij de 3-1 en alles bij elkaar was het dus niet voldoende om voor een ster in aanmerking te komen.

Deto – Staphorst 1-3 (0-0)