Vrijdag 29 maart 2024

DETO houdt eerste plek vast, ook SVZW blijft winnen

Geplaatst op 25 november 2017 door   ·   Geen reacties

EERSTE KLASSE  – DETO blijft doordenderen in de eerste klasse. Dit keer moest Hierden er aan geloven. Ook SVZW blijft winnen, terwijl ook DOS’37 een overwinning behaalde. Vroomshoopse Boys verloor op eigen veld van DZC’68 en doet dus slechte zaken.

Vroomshoopse Boys – DZC’68 2-3 (0-1)
Scoreverloop: Klein Lugtenbeld 0-1, Ebbers 0-2, Kunst 1-2, Ilkhan 1-3, Dogger 2-3

Op de Bosrand waren Vroomshoopse Boys en DZC’68 aan elkaar gewaagd. DZC’68 opende na een kwartier de score.  In de tweede helft bouwden de gasten de voorsprong uit.  Vroomshoopse Boys antwoordde direct via Ton Kunst werd de achterstand verkleind tot 1-2. Toen DZC op 1-3 kwam was het duel gespeeld. Vlak voor tijd wist Vroomshoop nog tegen te scoren, maar de resterende speeltijd was tekort om er nog een gelijkspel uit te slepen.

FC Zutphen – DOS’37 1-3 (0-2)
Scoreverloop: Meier 0-1, Smit 0-2, Arslan 1-2, Wennink 1-3.

FC Zutphen was de eerste fase van de wedstrijd duidelijk de betere ploeg. Het was doelman Bakker die met enkele reddingen een doelpunt voorkwam. Een goede aanval over rechts via de snelle Maarten Smit, bracht de bal voor het Zutphen doel, waar Jochem Olde Booyink volledig ongedekt kon raak koppen, 0-1. Kort daarna werd het 0-2 na een snelle uitval waarbij Maarten Smit drie man van FC Zutphen uitspeelde, en vervolgens zelf scoorde. In de slotfase kwam Zutphen terug tot 1-2. Zutphen ging op jacht naar de gelijkmaker, maar het was DOS’37 dat nogmaals scoorde.

SVZW – Go Ahead Kampen 2-1 (2-0)
Scoreverloop: Sahbaz 1-0 (pen.), Maskoul 2-0, Veldman 2-1.

SVZW kwam vanaf elf meter op voorsprong. Deniz Sahbaz verzilverde het buitenkansje. Toen Yessin Maskoul na een half uur uit een voorzet van Lars Kamperman de 2-0 binnen kopte leek de wedstrijd beslist. Kort na rust kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd door de 2-1 van Veldman. Daarmee was de spanning weer terug. Terwijl Go Ahead Kampen zocht naar de gelijkmaker, probeerde SVZW het duel definitief te beslissen. Beide lukte niet, het bleef bij 2-1 ondanks een spannende slotfase.

DETO – Hierden 2-0 (1-0)
Scoreverloop: Nahrwold 1-0, Aman  2-0

Na een afwachtende openingsfase was het DETO dat het initiatief nam. Die opvatting betaalde zich uit in een doelpunt. De inzet van Kevin Aman werd gekeerd, waarna Lesley Nahrwold eenvoudig kon scoren. Hierden kwam vervolgens beter in de wedstrijd, zocht de aanval en raakte de paal. Na rust kwam DETO op 2-0 door Aman en was de wedstrijd gespeeld. Beide ploegen zochten nog wel naar treffers maar het bleef bij 2-0.