Zondag 23 juni 2024
Twentesport

DETO handhaaft zich met overtuiging in eerste klasse

Geplaatst op 3 juni 2017 door   ·   1 Reactie

VRIEZENVEEN – Het keurkorps van DETO heeft zich hedenmiddag na een lamentabel seizoen toch op overtuigende wijze weten te handhaven in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal.

Na vorige week met 2-2 gelijk te hebben gespeeld in en tegen Lelystad werd in Vriezenveen met 4-0 gewonnen. Er viel op de uitslag zelf en op de hoogte ervan niets af te dingen. De club van Vriezenveen-Oost was op het eigen sportpark Het Midden veruit de sterkste. Het behoud van DETO is behalve voor de vereniging zelf ook voor zustervereniging DOS’37 goed nieuws (niemand wil de dubbele derby missen), en eveneens voor de andere Twentse eersteklassers Vroomshoopse Boys (óók Twenterand) en SVZW uit het naburige Wierden.

Snelle goal

De vroege goal van Frank Smit, een schot dat tot gelukzaligheid der Vjennekloetn van richting werd veranderd door een der Zuiderzeebodembewerkers en onhoudbaar in de kruising verdween, zorgde ervoor dat DETO al vrij snel zorgeloos kon voetballen. Nog voor rust kwam de ploeg op 2-0 door een schot van Lesley Nahrwold en toen was het gedaan. Het vertrouwen bij SV Lelystad ebde langzaam weg en DETO besloot tot een aanvalsvloed. Het was Tom Smoes die zich onderscheidde, twee keer door een doelpunt (dus 4-0) en eveneens twee keer door een gele kaart te incasseren (dus rood). DETO speelde de wedstrijd deswege met tien man uit, maar met alleen de doelman, Anthony van Zaltbommel, zouden de Vriezenveners ook stand hebben gehouden.

Euforisch feest

Het afwenden van degradatie werd na afloop euforisch gevierd als betrof dit het bereiken van promotie, door de hele selectie, zeker ook de vertrekkers Jerry van Staa (die overigens vanmiddag al vrij snel in de wedstrijd met een blessure moest worden gewisseld en na twaalf jaar DETO zijn carrière beëindigt) en invaller Mike Kerr (die na een jaar SVZW en twee jaar DETO terugkeert in de moederschoot van Luctor et Emergo te Almelo). Dat was inderdaad een lange en ingewikkelde zin, symbolisch voor een wat DETO betreft eveneens lang en ingewikkeld seizoen.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Wim says:

    Jammer dat jullie zo laat afscheid genomen hebben van die gasten uit Rijssen anders had je misschien de 3e periode zelfs nog kunnen pakken met dit team ! ;-)))))
Archief