Donderdag 13 juni 2024
Twentesport

Deto-Katwijk 1-8 (0-4) – Analyse door Dennis Sepp

Geplaatst op 12 januari 2013 door   ·   Geen reacties

‘Ik heb me wel vermaakt vandaag. Dit komt met name omdat de voorhoede bij Katwijk een genot is om naar te kijken. Niet alleen is deze erg doeltreffend, maar ook spelen de aanvallers erg goed samen. Dit geldt eigenlijk voor de hele ploeg. Doordat het vandaag éénrichtingsverkeer was in Vriezenveen, kan ik kort zijn over het spel.

Deto kon niets inbrengen tegen deze geoliede machine uit het westen en werd op elke positie afgetroefd. Alle spelers van de bezoekers voerden hun taak uit. In elke spelsituatie wist de ploeg wat zij moest doen. In balbezit werd de bal twee keer geraakt en met balverlies schakelde de verdediging van Katwijk sneller om dan de aanval van Deto. Kortom, het niveauverschil was enorm.

Er valt Deto niet veel te verwijten. De spelers deden hun uiterste best om er iets van te maken, maar tegen een ploeg als Katwijk is dat niet voldoende. Het leek bij vlagen meer op een trainingsoefening dan op een competitiewedstrijd. In het eerste kwartier leek de ploeg uit Vriezenveen nog opgewassen tegen de nummer drie op de ranglijst. Toen de eerste treffer viel, sloeg het wedstrijdbeeld echter om. Binnen enkele minuten was de wedstrijd gespeeld en stond Katwijk met al 4-0 voor.

Halverwege de tweede helft blesseerde een speler van Katwijk zich waardoor Deto geruime tijd met een man meer speelde. De ploeg uit Vriezenveen wist hier echter niet haar voordeel mee te doen. Sterker nog, tegenstander Katwijk kreeg het zelfs met tien man voor elkaar om nog twee keer te scoren. Een lichtpuntje voor de thuisclub was de tegentreffer. Vincent Bilanovic liet zien dat hij doeltreffend was en redde de eer van zijn ploeg door een fout van de tegenstander af te straffen. Het hoogtepunt van de middag was voor mij nummer 12 van Katwijk, Jeffrey Jongeneelen. Hij speelde een fantastische wedstrijd en was voor mij de ‘man of the match‘. Hij verdeelt het spel, is extreem gevaarlijk voor de goal. Tegen Deto scoorde hij vier keer.

DETO-Katwijk 8-1 (4-0).
23. Leonard 0-1, 29. Jongeneelen 0-2, 33. Jongeneelen 0-3, 35. Van Oijen 48. Leonard 0-5, 52. Van Eeuwijk 0-6, 63. Bilanovic 1-6, 80. Jongeneelen 1-7, 83. Jongeneelen 1-8.

Geel: Bruns
Amusementswaarde: 8.
Man of the match: Jongeneelen
Sterren: –

Opstelling: Yarburg, Souhuwat, Kram, Rumathe, Schepers, Bruns, Van Staa, Fraterman, Bilanovic, Ter Avest,

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief