Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

DETO laat winst liggen; Excelsior’31 bij Ajax kansloos

Geplaatst op 14 december 2019 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN/RIJSSEN – In een wedstrijd die DETO had moeten winnen, op basis van inzet en kansen, moest het in Vriezenveen de punten delen met het bezoekende Berkum. Het werd op sportpark Het Midden 1-1. Dit betekent dat DETO de winterstop ingaat met een schamel aantal punten van negen uit veertien en dat de ploeg na Driekoningen nog een hoop punten moet pakken om zich rechtstreeks in de hoofdklasse te handhaven.

In de derde divisie ging Excelsior’31 vanmiddag op De Toekomst in Amsterdam kansloos ten onder bij de amateurtalenten van Ajax. Eigenlijk kregen de Rijssenaren geen moment het idee dat er iets te halen viel en 4-0 was nog een zwakke afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Overigens maakt trainer Peter Wesselink vandaag bekend dat DVS’33 volgend seizoen zijn nieuwe club is. DVS’33 uit Ermelo speelt ook derde divisie. Wesselink kondigde onlangs aan na vier jaar Rijssen aan een nieuwe uitdaging toe te zijn.

DETO-Berkum 1-1 (1-0)
DETO had vanmiddag kunnen en moeten winnen, maar liet te veel goede mogelijkheden liggen. Toch is gaandeweg de hand van de onlangs aangetreden trainer Hennie in het Hof zichtbaar in spelpatroon en strijdwijze. DETO zette meteen druk, creëerde veel, maar het euvel is, zo leerde deze wedstrijd, de afwerking. Het probleem is het scorend vermogen van de roodhemden. Bij een overvloed aan uitgespeelde kansen was er nota bene een strafschop nodig om de enige treffer van de gastheren te laten aantekenen, door Soumaoro, al vroeg in de wedstrijd. Weliswaar kwam Berkum langszij door een goal van Johnson Bacuna, maar daarna kregen Louis Vijfhuizen en in the end Maarten Jansen voldoende mogelijkheden om de winst die terecht zou zijn geweest binnen te harken. DETO staat nu twee na laatste en het gat met de nog te achterhalen ploegen Pumersteijn en Flevo Boys is vier punten.

Ajax (amateurs)-Excelsior’31 4-0 (1-0)
Excelsior’31 kwam er niet echt aan te pas tegen de zaterdagamateurs van Ajax. De ploeg speelde vooral in de tweede helft een van zijn slechtste wedstrijden van deze jaargang en het was aan keeper Melvin Koetsier te danken dat het geen échte afgang werd, want hij onderscheidde zich met veel reddingen. Voor de Amsterdammers scoorden Mitchel Bormann (waarbij Koetsier er even niet goed uitzag), Koen Blommestijn, Glenn van Zoolingen en (vanaf elf meter) Ilias Boudouni. Onder de aandachtige toeschouwers bevond zich trouwens ook de (Twentse) trainer Erik ten Hag van het grote Ajax.

FOTO: ajaxamateurs.nl

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief