Deto – Nunspeet 3-0 (3-0) – Analyse door Peter Visser

Geplaatst op 23 januari 2011 door   ·   Geen reacties

22 januari 2011

Het was een heel gemakkelijke middag voor Deto. Ik had ze begin van het seizoen gezien in de wedstrijd tegen WHC. Toen verloor Deto kansloos en voorspelde ik dat ze een heel lastig seizoen tegemoet gingen. Dat ze nu koploper zijn, zegt misschien meer over het niveau van de Hoofdklasse dan over de kracht van Deto. Nunspeet viel vandaag heel erg tegen, brandhout zou je het kunnen noemen en absoluut hoofdklasse onwaardig.

De bezoekers kregen nog wel de eerste kans van de wedstrijd, maar daarna was het alleen nog maar Deto. Die ploeg was voetballend veel beter en liet af en toe aardige acties en combinaties zien met Ruud Bruns, Ferdy ter Avest en Vincent Bilanovic. Het klassenverschil werd uitgedrukt in drie doelpunten, waarbij typerend was hoeveel ruimte Nunspeet telkens aan Deto bood.

Bij rust was het al 3-0 en dan weet je dat de wedstrijd beslist is en je in dat soort situaties van de tweede helft niet veel meer hoeft te verwachten. Dat bleek ook bij deze wedstrijd het geval, want na rust was er weinig meer te beleven.

Ik geef een zesje voor de amusementswaarde, voor rust was het best aardig, met een soms leuk combinerend Deto. De tweede helft bood weinig meer. Ik heb voor Xander ten Hove gekozen als man van de wedstrijd. Hij speelde een prima rol op het middenveld. Verdedigde goed mee en was voetballend de verbindingsspeler tussen de linies, waarbij hij ook een aantal goede passes richting de voorhoede had. Hem ken ik daarom ook een ster toe, net als aan Vincent Bilanovic. Dat is een slimme speler, sterk in de combinatie en ook vandaag weer doeltreffend.

Ik vond ook Wout Weghorst opvallend. Je kunt zien dat hij talent heeft, al moet hij nog wel werken aan zijn startsnelheid en motoriek. Niet voldoende voor een ster, maar wel een speler om de ontwikkeling van in de gaten te houden.

Amusementswaarde: 6

Sterren:

ten Hove ster
Bilanovic ster

Man/Vrouw of the match: Xander ten Hove

Peter Visser was een technisch begaafde aanvaller uit Goor, die bij HSC’21 mooie successen meemaakte zoals het landskampioenschap in 1999.