DETO onderuit in bekerstrijd en SVZW wél ronde verder

Geplaatst op 16 november 2019 door   ·   Geen reacties

WIERDEN/VRIEZENVEEN – Voor de zaterdag-hoofdklasser DETO eindigde het bekeravontuur vanmiddag in Kampen bij eersteklasser KHC, dat de Vriezenveners met 1-0 versloeg.

Op sportpark Het Lageveld won eersteklasser SVZW met een riante 4-0 van Longa’30 uit Lichtenvoorde. De koploper van de eerste klasse zaterdag had geen moeite met de runner-up van de hoofdklasse zondag.

SVZW-Longa’30 4-0 (2-0)
Het was voor de Wierdenaren een eenvoudige wedstrijd in het tweeduister van de namiddag en de vooravond. In de vierde minuut al zette Yessin Maskoul de Zwaluwen met een bekeken bal op voorsprong en na een kwartier verdubbelde Bas ter Hogt de marge: 2-0. Na de rust deed de thuisploeg er nog twee bij. Ter Hogt maakte op aangeven van Maskoul de 3-0 en voor nummer vier tekende Jesper Middelkamp die zijn eigen slalom door de Lichtenvoorder verdediging met een doelpunt bekroonde.

KHC-DETO 1-0 (1-0)
Het verschil was niet groot, maar toch kwam de zege toe aan de eersteklasser, want de Vriezenveense hoofdklasser was de mindere ploeg. Beide clubs staan in de reguliere competitie in de staart van de ranglijst. KHC won deze competitie nog niet, maar triomfeerde dankzij een afstandsschot van Ricardo Talu wel over het onmachtige DETO. De ploeg van trainer Hennie in ’t Hof oogde vermoeid n was weinig creatief, ontwikkelde in de tweede helft wel meer druk, maar zonder resultaat.