Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

DETO pakt met dank aan DOS’37 eerste periodetitel

Geplaatst op 18 november 2017 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN – Dankzij een overigens moeizame winst op Go Ahead Kampen en doordat plaatsgenoot DOS’37 twee punten aftroggelde van koploper Flevo Boys is DETO vanmiddag periodekampioen geworden in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal.

SVZW boekte een krappe overwinning bij DZC ’68 en Vroomshoopse Boya pakte knap een punt in en tegen Nunspeet.

Go Ahead Kampen-DETO 0-1 (0-0)

Geheel tegen zijn natuur en gewoonte in scoorde Frank Smit nu eens niet, maar Lesley Nahrwold nam de honneurs waar met een gelukkig goal, maar niemand die erom maalde, want het bleek de winnende, goed voor weer een driepunter én de eerste periodetitel. Het was overigens een rommelige wedstrijd, met aan Vriezenveense kant keeper Anthony van Zaltbommel als uitblinker.
DOS’37–Flevo Boys 1-1 (0-0)
D wedstrijd verdiende geen winnaar omdat beide teams goed tegen elkaar opgewassen waren. Kort na de pauze zette Jan van der Wal de bezoekers op voorsprong, maar halverwege zorgde Stef van der Velden voor de gelijkmaker, bezorgde DOS’37 een belangrijk punt en (zijn voormalige club) DETO de periodetitel.
DZC’68–SVZW 1-2 (1-1)
De winst van de Wierdenaren in Doetinchem was terecht, maar wel zwaarbevochten. De thuisclub kwam zelfs op voorsprong door een treffer van Max Riekel, maar nog vóór rust benutte Deniz Sahbaz voor SVZW een penalty en na de pauze bracht Yessin Mouskoul met het tweede doelpunt de zege bij SVZW.
Nunspeet–Vroomshoopse Boys 0-0
In tegenstelling tot wat de uitslag kan doen vermoeden was de wedstrijd zeker niet saai. In het begin had underdog Vroomshoopse Boys zelfs een overwicht, doordat de ploeg van trainer Karlo Meppelink brutaalweg ten aanval trok tegen de favoriete thuisploeg die echter te veel kansen nodig had om te scoren.

Op de foto: Robert Veld (rechts) en Robin Drenthen (links) in actie voor Vroomshoopse Boys in en tegen Nunspeet.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief