Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

DETO Twenterand-IJsselmeervogels 0-5 (0-2) – Analyse door Gerrit Volmer

Geplaatst op 3 november 2012 door   ·   Geen reacties

‘Over een wedstrijd als deze kan ik heel kort zijn. Het niveauverschil was duidelijk zichtbaar en DETO had niet de kwaliteiten om iets tegenover het spel van IJsselmeervogels te zetten. Gelukkig heb ik vijf doelpunten gezien waardoor mijn middag niet eindigde in een volledige teleurstelling.

De hele wedstrijd was het eenrichtingsverkeer. Hoewel de ‘vogels’ niet hun beste wedstrijd speelden, waren zij stukken beter dan de thuisclub. Eigenlijk ging er vrijwel niets goed bij DETO. Er werd te snel balverlies geleden, iedereen was een stap te laat, er werden geen duels gewonnen en er werd slecht gecommuniceerd.

Dit beeld is tekenend voor DETO dit seizoen. Ik begrijp dat de trainer door de vele verliezen op rij kiest voor verandering, maar vandaag snapte ik een keuze niet helemaal. Michel van Oostrum koos ervoor om een back in de spits te zetten. Augien Aslan moest voor het eerst van zijn leven doelpunten gaan maken. Ik snap dat de trainer 4-4-2 speelt, maar kies dan voor een andere aanvaller. Dat Aslan geen goede wesdtijd speelde, was dus ook niet zo gek. Hij viel trouwens niet op met zijn slechte spel. Dit kwam met name doordat zijn hele team niet goed speelde.
De enige speler die het hoofdklasse niveau haalt is de doelman. Zonder Johannes Yarburg was de nederlaag nog veel groter geweest.

Het matige DETO was dus kansloos tegen het ervaren IJsselmeervogels. In de eerste helft wist de thuisploeg nog redelijk stand te houden en wist de uitclub maar twee keer het net te vinden. Na de rust werd het allemaal minder bij de Vriezeveners. Een duidelijk beter, maar niet goed IJsselmeervogels voetbalde deze wedstrijd professioneel uit en maakte een aantal mooie doelpunten. Verder valt er weinig te zeggen over de wedstrijd.

Het is jammer dat DETO Twenterand het zo slecht doet dit seizoen. Vorig jaar speelde de ploeg aantrekkelijk voetbal. Dit jaar is de overstap naar de Topklasse een te grote stap geweest voor het team uit Vriezenveen.
Ik voorspel dat het dit seizoen alleen maar erger gaat worden. De koppen gaan langzaam hangen en dan wordt het erg lastig om nog wedstrijden te winnen. Langzaam begint dit ook door te dringen bij de spelers. Het wordt in ieder geval een moeilijk om in deze klasse te blijven voor de hekkensluiter.’

DETO Twenterand-IJsselmeervogels 0-5 (0-2)
Scorerverloop: 35. Ramic (0-1), 45. Goncalves (0-2), 71. Van de Laar (0-3), 79. Snijders (0-4), 90+2. Van Noord (0-5)

Amusementswaarde: 6.
Sterren:
Man of the match:

Opstelling DETO Twenterand:
Yaburg, Kram, Schepers (63. Wesselink), Oude Booijink, Shouhuwat, Van Sta, Bruns, Rumathé, Fraterman, Aslan, Ter Avest.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief