Maandag 26 februari 2024
Twentesport

Deto Twenterand-Rijnsburgse Boys 0-1 (0-0) – Analyse door Gerrit Volmer

Geplaatst op 17 maart 2013 door   ·   3 Reacties

‘Ik heb een zeer matige wedstrijd van beide kanten gezien. Rijnsburgse Boys wilde niet, Deto kon niet. Ik heb me dan ook zeker niet vermaakt.

Over de wedstrijd kan ik vrij kort zijn in verband met het trage en onaantrekkelijk voetbal. De enige waardige melding die ik kan doen over de eerste helft is dat doelman Patrick Jansen een goede invalbeurt maakte. De anders vaste keeper, Johannes Yarburg, blesseerde zichzelf in de 41e minuut.

In de tweede helft werd het niet veel beter aan beide kanten. Bij Deto sprong er naar mijn idee één speler boven de rest uit, maar dan op een negatieve manier, Vincent Bilanovic. Zijn spel was dusdanig slecht dat hij zich zo nu en dan theatraal liet vallen en daardoor toch probeerde op te vallen. In de 56e minuut kreeg hij een gele kaart hiervoor, die hij eigenlijk al eerder had verdiend. Hij was meer met zichzelf bezig dan met voetbal. Ik kan me voorstellen dat Deto niet verder met hem wil.

Dat de thuisclub lang stand hield had met name te maken met de lakse instelling van Rijnsburgse Boys dan het spel van de ploeg zelf. In de 81e minuut, toen ‘de Boys’ aanzette, werd het uiteindelijk toch 1-0 voor de bezoekers. Pepijn Kluin schoot de winnende treffer binnen.

Dat Deto niet in de Topklasse thuishoort is mij in de afgelopen wedstrijden wel duidelijk geworden. Wat voor mij echter nog onduidelijk is, zijn de keuzes van trainer Michel van Oostrum op sommige momenten en voor sommige posities. Ik weet bijvoorbeeld niet of Van Oostrum weet waar Augien Aslan eigenlijk hoort te spelen, in de verdediging of op het middenveld. Ik zou hem echter als buitenspeler opstellen waar hij naar mijn idee van meer waarde kan zijn voor zijn ploeg. Over buitenspelers gesproken, ik begrijp ook niet waarom Sergio Babb, bekend als snelle buitenspeler, op het middenveld wordt opgesteld.

Zoals ik al zei: ‘Deto hoort niet in de Topklasse thuis op dit moment. De ploeg komt tekort en dat resulteert in een zwaar seizoen waarin de ploeg onaantrekkelijk voetbal speelt, met name in dit duel. ‘

Deto Twenterand-Rijnsburgse Boys 0-1 (0-0).
Scoreverloop: 83. Kluin 0-1.

Toeschouwers: 250.
Geel: Bilanovic (Deto Twenterand).

Amusementswaarde: 4.
Sterren:
Man of the match:

Opstelling Deto Twenterand: Yarbug (43. Jansen), Kram, Oude Booyink, Souhuwat, Reekers, Bilanovic, Babb, Rumathe, Aslan, Fraterman (77. Smits), Ter Avest.

Delen is sportief

Deze analyse is geschreven door Gerrit Volmer

Oud-voetballer van oa HSC’21 en Vosta.

Reacties (3)

 1. Pieter says:

  Dit is inhoudsloze analyse van heer Volmer, het enige wat mij duidelijk word is dat Louis van Volmer denkt dat hij het beter kan…..
  Volgende keer een analyse over de wedstrijd en niet over het aanvallen van spelers en trainer. Twentesport onwaardig dit

 2. Frank says:

  @Pieter,

  dit is een inhoudsloze reactie van jouw kant!!
  Er staat geen gelogen woord in deze analyse, zowel over deto als over het vertoonde spel!!
  En wat al helemaal vreemd is, is dat bij elke voetbalvereniging die wekelijks zulke resultaten als deto behaald het bestuur allang afscheid had genomen van zo’n trainer…maar bij deto wordt in de winterstop al zijn contract verlengd…???!!! Dan lijkt het mij vrij duidelijk dat in dit geval niet alleen de trainer, maar ook het bestuur van deto niet capabel is voor hun functie…
  Het is ook niet voor niets dat er al diverse spelers hebben “bedankt” tijdens het seizoen, of hebben aangegeven aan het einde van het seizoen te zullen vertrekken!
  Van Oostrum presteerd week in, week uit om spelers op de verkeerde plek te zetten, of om zonder spitsen te beginnen…
  En voor wat betreft een wedstrijd analyse van deto?…daar kan elke week wel de analyse van de week ervoor gebruikt worden, dan hoef je alleen maar de uitslagen aan te passen.

 3. Pieter says:

  @frank
  Volgens mij zijn er meerdere clubs die ervoor gekozen hebben om de trainer het vertrouwen te geven. Excelsior,deto daar hoorde ook de club van Volmer bij voor de winterstop……..
  Volgens mij weten wij beiden niet alle ins en outs van de vertrokken spelers. En wie geeft jouw het recht om te zeggen dat de een trainer spelers op de verkeerde plekken opstelt, Dat is voor ieder anders wij hebben bijv Duidelijk een andere kijk op het spelletje.
Archief