Deto – Urk 2-1 (0-0) – Anaylse door Folkert Velten

Geplaatst op 8 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

Op zich was de wedstrijd heel matig. De eerste helft kreeg Urk een kans en dat was het. De tweede helft was wat dat betreft interessanter. Dat kwam alleen niet door het voetbal maar door de gele en rode kaarten en de doelpunten.

Ik vond Deto heel vlak en mat spelen. Pas in de 56e minuut kreeg Deto de eerste kans van de wedstrijd en was het meteen 1-0. Dan verwacht je dat de wedstrijd los zal branden en dat gebeurde ook, maar wel op een aparte manier. Het was Urk dat het initiatief nam. Na een uur was er een rode kaart voor William de Boer. Dan denk je de wedstrijd zit voor Deto in de tas. Toch waren het de tien man van Urk die het spelbeeld bleven bepalen. Na 78 minuten was er een foute terugspeelbal. Wybe Kram moest daardoor ingrijpen en kreeg rood, terwijl Urk een strafschop mocht nemen. Ramdi Jelius maakte gelijk.

Ook na de 1-1 bleef Urk het initiatief houden. Toch was het Deto dat uit een counter wist te scoren. Een voorzet van Ter Avest en een doelpunt van Gerben Tieltjes. In de 89 minuut kwam Deto er weer door en was er opnieuw een rode kaart voor Urk. Dit keer voor Brands. Het was al met al een gelukkige overwinning voor Deto in een matige wedstrijd die wat voetbal betreft geen winnaar verdiende.

Ik geef de wedstrijd wat amusement betreft een 7. Als man van de wedstrijd kies ik voor Ferdi ter Avest. Hij had een goal en een assist. Hem geef ik tevens een ster, net als aan Sander ten Hove.

Deto – Urk 2-1 (0-0)
Scoreverloop: 56. Ter Avest 1-0, 78. Jelius 1-1 (pen.), 84. Tieltjes 2-1