Dinsdag 23 april 2024

DETO vernedert DOS in derby die dat dus niet echt was

Geplaatst op 14 oktober 2017 door   ·   1 Reactie

VRIEZENVEEN – DETO heeft vanmiddag uitgehaald naar buurman DOS’37. Het werd maar liefst 6-1 voor de thuisploeg. Frank Smit (twee keer) Kevin Aman (twee keer), Lesley Nahrwold en Mark Koetsier zorgden voor de productie, terwijl DOS via Danny Oude Lashof iets terugdeed. DETO gaf DOS’37 een duidelijk lesje in effectiviteit. De ploeg kreeg voor rust vijf goede kansen en benutte er drie van. Daarmee was de Vriezenveense burenruzie al na een halfuurtje beslist. Van een echte derby was geen sprake, daarvoor was DOS veel te lief.

In het begin van de wedstrijd kreeg DOS’37 nog wel een uitgelezen kans om de score te openen door slecht uitverdedigen van DETO, maar verzuimde dat. Vanaf dat moment nam DETO het heft in handen. Frank Smit werd door Mark Koetsier middels een splijtende pass de diepte ingestuurd en maakte oog in oog met de aarzelende keeper Julian Bakker geen fout; 1-0. Een aantal minuten later verdubbelde Kevin Aman de score al na een goed aangesneden vrije trap van Coplan Soumaoro. Aman liep slim weg bij zijn directe tegenstander Dennis Boshoeve en kon vogeltje vrij binnenkoppen. Tien minuten later hetzelfde laken een pak. Weer was het Soumaoro die vanaf rechts een vrije trap mocht nemen en wederom was het Aman die afrondde na slecht dekken van DOS.

Gogme

DETO zakte het vervolg van de wedstrijd rustig in en wachtte vervolgens de counter af. De geelzwarte waren echter geheel niet bij machte om enige vuist te maken en DETO pijn te doen. Daarvoor was het baltempo van achteruit veel te laag en speelde de ploeg veel te slordig. DOS probeerde het spel wel te maken en heeft ook een aantal mooie frivole en gestileerde voetballers, maar de ploeg is niet doortastend genoeg en mist een portie voetbal gogme. DETO daarentegen heeft dat wel. Het oogt allemaal een stuk minder gepolijst, maar is wel een stuk volwassener. De ploeg liet zich rustig terugzakken en wachtte geduldig de momenten af. Met spelers als Aman, Nahrwold en Smit kan de ploeg uit het niets toeslaan in de counter en was daarmee vanmiddag uitermate effectief.

Slachtbank

In de tweede helft liep DETO snel uit naar een 5-0 voorsprong door een benutte penalty van Frank Smit en een mooi opgezette aanval die werd afgerond door Lesley Nahrwold. DOS’37 zette daar maar weinig tegenover en de ‘lieve’ ploeg van de Westeinde liet zich gewillig naar de slachtbank leiden. DETO was de tweede helft nog genadig voor DOS’37 door nog een aantal goede kansen onbenut te laten. Uit het niets kon invaller Danny Oude Lashof nog wel wat terugdoen, maar even later zorgde Mark Koetsier aan de andere kant alweer voor het slotakkoord: 6-1. DETO lijkt dit seizoen een stuk verder te zijn dan DOS en zal met hun volwassen speelwijze waarschijnlijk een rol van betekenis gaan spelen in de top van de 1e klasse D.

DETO Twenterand–DOS‘37 6-1 (3-0)
Scoreverloop:12 Smit 1-0, 19 Aman 2-0, 31 Aman 3-0, 58 Smit 4-0, 68 Nahrwold 5-0, 83 Oude Lashof 5-1, 89 Koetsier 6-1