Zaterdag 24 februari 2024
Twentesport

DETO wint Tukker Cup en Sparta Enschede wil promotie

Geplaatst op 1 juni 2019 door   ·   Geen reacties

HENGEVELDE/ENSCHEDE – De finale om de Tukker Cup is vanavond gewonnen door DETO, dat met 3-0 te sterk was voor Barbaros. De ploeg uit Hengelo was niet opgewassen de Vriezenveense hoofdklasser. Sparta Enschede nam vanmiddag de eerste horde voor promotie naar de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. DETO gaat komend weekend proberen in de hoofdklasse te blijven, maar moet dan wel een slopende nacompetitie winnen die komende zaterdag in en tegen Kloetinge nabij Goes begint.

In de nacompetitie om promotie naar de eerst klasse ontdeed Sparta Enschede zich vanmiddag in een knotsgekke wedstrijd van VRC uit Veenendaal, met weer eens een beslissende rol van goalgetter Ronald ter Morsche.

DETO-Barbaros 3-0 (1-0)
DETO was duidelijk een maatje te groot voor Barbaros. Op het speelveld van WVC’34 in Hengevelde waar de finale plaatsvond beproefden Mark Koetsier en Kavin Peppels in de eerste dertig minuten de lat respectievelijk de paal, maar op het half uur was het toch raak toen Joost Extercate slecht uitverdedigen door Barbaros afstrafte: 1-0. Een kwartier onderweg in de tweede helft rondde Peppels een combinatie met Lesley Nahrwold doeltreffend af. Enkele tellen voor het laatste fluitsignaal bracht invaller Aron Nijland de 3-0 op de borden.

Sparta Enschede-VRC 3-3 (0-0); strafschoppen 5-4
In een hectische wedstrijd moest Sparta twee keer van een achterstand terug zien te komen, waarna de ploeg in een strafschoppenserie alsnog afrekende met de gasten uit Veenendaal. Volgende week is de tweede van drie overlevingsronden in de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse, dan komt SVI naar Schreurserve. Wederom toonde Ronald ter Morsche zich een belangrijk man door in de laatste twee minuten van de reguliere speeltijd Sparta vanuit een schier verloren positie (1-3) op 3-3 te zetten en in de strafschoppenserie de eerste pengel binnen te schieten.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief