Donderdag 18 april 2024

DETO wint van Boys, SVZW en DOS’37 thuis de boot in

Geplaatst op 27 januari 2018 door   ·   Geen reacties

VROOMSHOOP – De derby Vroomshooopse Boys-DETO is vanmiddag met 0-2 gewonnnen door de Vriezenveners die in de eerste klasse bovenin meedraaien.

Verrassender was de afstraffing van het ook hoog genoteerde SVZW dat op eigen veld een lesje effectiviteit kreeg van WHC dat drie penalty’s kreeg, waaruit Jonathan van Marle drie keer scoorde. De ploeg uit Wezep won daardoor met liefst 1-5. Ook voor DOS’37 was er vanmiddag een nederlaag, want het team ging op Het Midden in Vriezenveen de bietenbrug op door met 1-3 te verliezen van DZC’68.

Vroomshoopse Boys–DETO 0-2 (0-2)
Hoewel ook de Vroomshopers hun kansen kregen viel op de overwinning van DETO weinig af te dingen. In de afrondng was de thuisploeg van trainer Katrlo Meppelink niet secuur genoeg, want te gehaast en gebrand. DETO won op bais van bekeken spel en efficiency. De ene Kevin (Aman) brak de score open op aangeven van de andere (Peppels) en Frank Smit bracht ruim voor rust de 0-2 op het bord, waarna de wedstrijd op De Bosrand in principe gespeeld was, ook al kreeg Vroomdhop, dat volgens dorpsgebruik veel strijd in de wedstrijd gooide, nog wel enige mogelijkheden om de spanning terug te brengen. De ploeg zal nog flink aan de bak moeten om het vege lijf in de eerste klasse te redden, terwijl DETO slechts twee punten achterstaat op koploper Flevo Boys die volgende week naar Vriezenveen komt.

SVZW–WHC 1-5 (1-3)
De strafschopppen gaven op Het Lageveld de doorslag. Hoewel de eerste en de laatste goal van de ploeg uit Wezep van een andere afstand dan elf meter tot stand kwamen, was het een pengelwedstrijd in Wieden. In de eerste helft ging SVZW binnen de zestien meter twee keer in de fout en en zovele keren verzilverde Jonathan van Marle namens WHC de buitenkans. Voor de rust maakte Deniz Sahbaz er nog wel 1-3 van, wat mogelijkheden leek te bieden voor het tweede bedrijf. Dat plan viel in duigen toen Van Marle ten derde male vanaf elf meter aanleggen. Dat kort daarna Jelle Post voor de vijfde keer de Veluwe liet juichen was voor de wedstrijd een formaliteit.

DOS’37–DZC’68 1-3 (1-1)
Er zijn van die wedstrijden waarin de ene club de kansen creëert en de andere de treffers noteert. Zo’n wedstrijd was DOS’37 tegen DZC’68, want de gasten uit Doetinchem scoorden uit een handvol kansen drie keer en de Vriezenveners hadden een veevloud nodig om er één te verheffen tot een doelpunt. Het zat de Achterhoekers ook mee, want ze scoorden in de beginfase, lieten DOS’37 daarna komen, wat op slag van rust de gelijkmaker van Oude Booijnk opleverde, maar in de tweede helft louter tot acties leidde die in schoonheid stierven. En bestaat de mogelijkheid dat de bovenliggende partij te graag wil, met alle risico’s van dien, wat dan ook gebeurde, want in de slotfase scoorden de gasten nog twee keer.