Deto ziet kans op titel verdwijnen na thuisnederlaag

Geplaatst op 5 mei 2012 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN – Twee overwinning was Deto verwijderd van de Topklasse. Het gedroomde doel daarmee plotseling zeer dichtbij. Het laag geklasseerde Flevo Boys, dat de laatste weken uitstekend presteert, slaagde er in Deto snel uit die droom te helpen. Een pijnlijke 4-1 nederlaag  en een overwinning voor concurrent WHC zorgden er voor dat Deto de regie kwijt is geraakt.

Nadat het duel een half uur gelijk op ging, kwam Flevo Boys op voorsprong, nadat een vrije schop wat gelukkig binnen ging. Na rust werd het 2-0 voor de bezoekers, maar vrijwel direct daarna scoorde Ruud Bruns vanaf elf meter. Binnen tien minuten scoorde Flevo Boys twee keer waarmee het duel beslist was.

Concurrent  WHC versloeg Oranje Nassau en nam daarmee de koppositie over. De voorsprong van de ploeg uit Wezep bedraagt twee punten. Wanneer Deto volgende week op bezoek gaat bij het laaggeklasseerde Drachtser Boys, weet het dat het de zaken niet langer in eigen hand heeft.

Deto – Flevo Boys 1-4 (0-1)
Scoreverloop: 31. Postma 0-1, 52. Boersma 0-2, 53. Bruns 1-2 (pen.), 57. Van der Wal 1-3, 63. Van der Wal 1-4