DETO en Sparta op koers, Enter Vooruit vol aan de bak

Geplaatst op 20 mei 2017 door   ·   Geen reacties

ENTER/VRIEZENVEEN – In de nacompetitie om een plek in de eerste klasse heeft DETO vanmiddag goede zaken gedaan door in Zwolle met 0-2 te winnen van Be Quick’28. Ook voor Sparta Enschede gloort verlenging van de nacompetitie. De ploeg won thuis met 3-1 van Renswoude. Enter Vooruit deed het een stuk minder, want verloor van en in Lelystad met 4-1 vanen maakt zich op nu op voor een inhaalslag, wat nog een hele toer zal zijn, maar niet geprobeerd is zeker verloren.

FOTOGRAFIE: Henk Pluimers (wedstrijd Lelystad-Enter Vooruit)

De returns zijn komende week en vinden dinsdagavond plaats in Vriezenveen, Renswoude en Enter. De winnaars (over twee wedstrijden) gaan door naar een tweede dubbel.

Lelystad’67-Enter Vooruit 4-1 (3-0)

De eerste confrontatie met SV Lelystad’67 verloor Enter Vooruit met kloeke cijfers: 4-1. De tegengoal kort voor tijd uit een penalty biedt de strohalm voor de return komende dinsdag op sportpark De Werf. Er zijn dan minimaal drie goals voor Enter Vooruit nodig. Al na vijf minuten vanmiddag scoorde Joshua Tijdens vanmiddag de eerste goal voor de thuisclub. Een minuut later had Enter Vooruit de stand weer gelijk kunnen en moeten trekken, maar keeper Bronts van Lelystad bracht redding. Na een kwartier verdubbelde Jethro de Graav de voorsprong en voor rust werd nog erger voor de Enternaren toen polderjongen Mohammed Hammouchi de 3-0 op het scorebord liet zetten. Na de rust scoorde Lelystad de vierde, maar redde Enter Vooruit de eer (en de hoop op een tweede tegenstander in de nacompetitie voor een plek in de eerste klasse.).

Be Quick’28-DETO 0-2 (0-1)

DETO heeft zich een goede uitgangspositie verschaft in de nacompetitie door het eerste duel tegen Be Quick’28 in Zwolle met 0-2 te winnen. Dat zou, ook gezien het lichte overwicht van de Vriezenveense club komende dinsdagavond op sportpark Het Midden niet meet mis mogen gaan. De glijkopgaande eerste helft leek met een dubbelblanke stand te eindigen, maar daar wilde Be Quick niet, want de ploeg scoorde, zij het in het eigen heiligdom, dus kreeg DETO de voorsprong kort voor de rust in de schoot geworpen, door een, dat moet gezegd, fraaie kopbal. In de tweede helft werd er veel afgetast en ook opgetast, want de Zwollenaren wilden per se gelijkmaken. Dat lukte het niet, maar de grotere ruimtes boden roodzwarten uit Vriezenveen kansen op een belangrijk tweede doelpunt. En die treffer kwam er ook toen Quays Shayesthe door de Zwolse verdediging slalomde en de 0-2 produceerde.

Sparta Enschede-Renswoude
3-1 (1-1)
Net als DETO heeft Sparta Enschede zichzelf op een mooie winstpartij getrakteerd door thuis met 3-1 te winnen van Renswoude. Sparta was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar had te veel kansen nodig voor te weinig goals. En had bovendien de pech dat vroeg in de wedstrijd Ronald ter Morsche met een blessure het veld moest verlaten. Toch braken de Enschedeërs op hun eigen Scheurserve de score open doordat Daan Akkerman na een half uur een strafschop hard en bekeken in de rechter hoek schoot. Volkomen onnodig liet de thuisploeg zij – in kennelijk nog euforische staat – verrassen: 1-1 via Jan van der Fliert. Dat was ook de ruststand, hoewel Erik Wassens nog op de lat schoot. In het tweede bedrijf was Sparta heer en meester. Na een vrije schop kwam de ploeg na de thee op 2-1 en uiteindelijk scoorde Reinders kort voor tijd de 3-1. Een mooi resultaat, maar link vanwege de tegentreffer. Renswoude gaat bij een 2-0 op eigen veld namelijk door en dus moet Sparta daar dinsdag secuur spelen.