Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

Diederik Samsom op de bres voor sportvereniging

Geplaatst op 27 maart 2013 door   ·   1 Reactie

Steun je clubENSCHEDE – De Federatie van Enschedese voetbalverenigingen (28 clubs) heeft mede namens de ruim 200 andere sportverenigingen van de gemeente Enschede een petitie overhandigd aan PvdA-leider Diederik Samsom. Dat gebeurde op het complex van de voetbalvereniging Victoria’28.

De federatie doet een heel dringend beroep op de Regering en de Tweede Kamer om een fiscale maatregel te effectueren die al enkele jaren door de stichting SteunJeClub.nl wordt bepleit. Het gaat om de mogelijkheid voor de beroepsbevolking om jaarlijks een verlofdag belastingvrij te mogen verzilveren ten bate van een vereniging naar eigen keuze of om een alternatief te bieden dat de amateurverenigingen in Nederland eenzelfde financieel perspectief biedt en het besteedbaar inkomen van leden niet (verder) belast.

Bij de  F.E.V. aangesloten voetbalverenigingen bwehoren oa Victoria’28, Enschedese Boys, C.V.V. Sparta, De Tubanters 1897, v.v. Glanerbrug, G.V.V. Eilermark, Vogido, FC Twente en de v.v. Rigtersbleek

Als motivering van de petitie zegt de Federatie dat alle amateurverenigingen een maatschappelijk functie vervullen en daardoor  gewild en kansrijk zijn voor het realiseren van belangrijke kabinetsdoelen op het gebied van preventie en gezondheid, jeugdbeleid, onderwijs, normen en waarden, integratie, wijken, veiligheid en internationaal beleid.

Ze zien het als een uitdaging invulling te geven aan die brede maatschappelijke functie, maar constateren gelijktijdig dat dit een forse inspanning vraagt van vrijwilligers, van leden en van kader. ‘We begrijpen heel goed dat de overheid een beroep doet op ons maatschappelijk  functioneren en daarbij spreekt in termen van verwachtingen, maar we vinden dat bij die verwachtingen ook handreikingen horen.’

De verenigingen kennen (in toenemende mate) financiële zorgen of zullen financieringsbronnen moeten realiseren om het wenselijk voorzieningen- en activiteitenniveau te handhaven, te realiseren. Ze

  • maken zich grote zorgen over bezuinigingen zoals zich die inmiddels aandienen en
  • ervaren ook in zekere mate een oorzakelijk verband tussen de financiële problemen en de kaderproblematiek, zo staat in de aangeboden petitie.

Foto: PvdA fractievoorzitter Diederik Samsom neemt de petitie van de Federatie Enschedese Voetbalverenigingen in ontvangst alsmede het SteunJeClub.nl – promoshirt, aangeboden door Geert Jan Bittink (foto rechts, midden). Rechts de voorzitter van de Enschedese federatie Hennie Ardesch.

(foto Robert Hoetink)

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. William says:

    Leuk en interessante item, alleen jammer dat er een club wordt vermeld die tot op heden niet bestaat in Enschede.
    Victoria Boys is volgens mij nog steeds een club uit Apeldoorn.
    Waarschijnlijk doelt de schrijver op de samenwerking tussen Victoria’28 en Enschedese Boys voor de A en B jeugd. Dit staat bekend bij de KNVB onder SJT: Victoria’28/Enschedese Boys.
Archief