Donderdag 28 maart 2024

‘Dit is zuur, vooral als je ziet wat de ploeg gegeven heeft’

Geplaatst op 23 augustus 2015 door   ·   1 Reactie

Eddy BoerhofNOORDWIJKERHOUT – HSC’21 is het nieuwe Topklasse-seizoen met een nederlaag begonnen: 2-0. Op sportpark De Boekhorst waren de Haaksbergenaren vooral in de tweede helft beter dan gastheer VVSB, maar liepen ze in de slotfase tegen twee tegendoelpunten aan. ‘De gemiste kans van Stef Ottink was bepalend.’

In de beginfase had de fysieke en optimistische thuisploeg het betere van het spel. Dat leverde VVSB twee goede kansen op, maar die werden niet benut. ‘Die fase kwamen we goed door,’ legt trainer Eddy Boerhof uit. ‘In de tweede helft voetbalden we goed en waren we de bovenliggende partij. We kregen dan ook een enorme kans.’ Na voorbereidend werk van Robert Wilens kreeg de bij vlagen ongrijpbare Stef Ottink de mogelijkheid de bal in een leeg doel te werken, maar een verdediger van VVSB stak daar op het laatste moment een stokje voor. ‘En dat was wel bepalend,’ erkent Boerhof.

Tien minuten voor tijd leek er dan ook niets aan de hand voor de groenhemden en het doel was dan ook om in ieder geval niets meer weg te geven. ‘Maar door naïef verdedigen krijgen we dan toch vlak voor tijd een goal tegen, die ook nog eens in de korte hoek wordt geschoten. Dat mag natuurlijk niet. Dan zijn de krachten weg en zetten we alles op alles voor de gelijkmaker, waarna zij in blessuretijd de 2-0 maken.’ Toch is Boerhoef ergens trots op zijn ploeg. ‘Het is zuur, zeker als je kijkt naar wat de spelers gegeven hebben en hoe ze gevoetbald hebben tegen een ploeg die vorig jaar lang mee deed om de titel.’

VVSB – HSC’21 2-0 (0-0)
Scoreverloop: 87. Bekooij 1-0, 90+5. Schell 2-0
Opstelling HSC’21: Brammer; Van Dijk (75. Caglar Uguz), Grondman, Basut, Brummelhuis; Nieuwboer, Van Ek, Nyamsangya (60. Bouwmeister); Ottink, Wilens (83. Postma), Ter Hogt