Treffer biedt DETO houvast en puntje voor Excelsior’31

Geplaatst op 7 maart 2020 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN/RIJSSEN – Er was in de strijd tegen degradatie vanmiddag een belangrijke zege in Vriezenveen een belangrijke zege voor hoofdklasser DETO. De ploeg probeert (de nacompetitie om degradatie) te ontlopen en knokt voor elk punt. Van dit streven werd NSC Nijkerk vanmiddag de dupe en met het ebnige doelpunt was Maarten Jansen de gevierde man.

Eén etage hogetr, in de derde divisie, acteert Excelsior’31 in de middenmoot. De roodhemden speelden vanmiddag op eigen veld met 3-3 gelijk tegen SteDoCo.

DETO-NSC Nijkerk 1-0 (1-0)
De opluchting was enorm bij DETO na de benauwde zege, want de overwinning betekent drie waanzinnig belangrijke punten. In de eerst plaats voor de stand op de ranglijst, maar bovendien voor het moreel van de ploeg van trainer Hennie in het Hof. Uitendelijk was de goal van Maarten Jansen (foto) er eentje met een gouden randje. De van SVZW overgekomen spits komt steeds beter tot zijn recht in het rode shirt. Hij is zo’n grillige spits die je vaak lange tijd niet ziet in een wedstrijd, maar die in alle situaties en uit alle standen kan scoren, zowel met de voet als met het hoofd. Hij deed het vanmiddag met een kopbal op een voorzit van Ferdi ter Avest, een minuut of tien voor het einde van de eerste helft van een overigens matige pot voetbal, waarbij de spanning die erop zat wel veel vergoedde. NSC nam in de de tweede helft meer risco, creëerde ook kansen, maar DETO hield kloekmoedig stans.

Excelsior’31-SteDoCo 3-3 (1-2)
In een heroïsch gevecht op De Koerbelt in Rijssen deelde Excelsior’31 de punten met SteDeCo. De gasten kwamen na een eerst kwartier van afwachting van beide kanten in korte tijd op een 0-2 voorsprong door goals van eerst Hayri Pinarci en daarna Benjamin van Wanrooij. De ploeg uit Hoornaar, getraind door de vroegere FC Utrecht-legende Frans Adelaar leek daardoor al vroeg op rozen te zitten, maar nog voor rust scoorde. Boy Boeloerditi de aansluitingstreffer. Toen de bezoekers kort na rust op 1-3 kwamen via een benutte pennalty van Charlton Vicento leek het beslist, maar de Rijssenaren rechtten de rug en gingen onverdroten ten aanval. De vechtlust en het doorzettingdvermogen zouden deloond worden. De wil om resulaat te halen leidde nog binnen tien minuten tot de 2-3 via Jamarro Diks en zowaar tot via Dérian Reinders ok nog 3-3, waarmee de ploeg van trainer Peter Wesselink loon naar werken kreeg.