Doelpuntrijk gelijkspel tegen Heino volstaat voor PH Almelo

Geplaatst op 20 mei 2012 door   ·   Geen reacties

HEINO – PH Almelo is nog steeds in de race om zich te handhaven in de eerste klasse E. Hoewel de ploeg van trainer Bert-Jan Heins een 3-0 voorsprong verspeelde, was het 3-3 gelijkspel, dat na 90 minuten op het scorebord stond, voldoende voor het bereiken van de finale van de nacompetitie. In die finale neemt PH het op tegen Silvolde, dat in Enschede Victoria’28 uitschakelde.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor PH, nadat Davey Groothedde zijn elftal met nog een kwartier te spelen op een 3-0 voorsprong had gezet. Eerder hadden Sven Weenink en Jeffrey Wesselink de Almeloërs in de eerste helft al naar een 2-0  voorsprong geleid. Heino kwam echter terug tot 3-3, waardoor PH nog even alle zeilen bij moest zetten om nog minimaal een gelijkspel over te houden aan de confrontatie in Heino. Dat lukte, waardoor de ploeg in de finale tegen Silvolde zich definitief veilig kan spelen. De eerste wedstrijd van dit tweeluik is op 28 mei op het terrein van PH Almelo.

Heino – PH Almelo 3-3 (0-2)
35. Weenink 0-1, 43. Wesselink 0-2, 74. Groothedde, 78. Hollewaard 1-3, 80. Keijzer 2-3, 87. Gerritsen 3-3