Drie keer een punt en twee keer niks in eerste klasse

Geplaatst op 6 oktober 2019 door   ·   Geen reacties

HENGELO – Drie van de vijf Twentse zondag-eersteklassers pakten dit weekend een punt. Rigtersbleek en Stevo gingen voor de tweede keer op rij onderuit.

Vooral in Geesteren zal stevig worden nagepraat, want de afdroging met 5-0 bij Orion zal bij Stevo nog lang nadreunen. En komend weekend wacht de derby waarin het om meet dan om de punten gaat, namelijk om het prestige.

HVV Tubantia-De Zweef 1-1 (1-1)
De Zweef duwde en drukte tien minuten, maar in de elfde scoorde Bas Geessink namens HVV Tubantia. Tien minuten later was de stand gelijk toen Lars Spijkerman schoot van de Nijverrdallers in tweede instantie toch de goed keepende goalie Tim Sickman passeerde. Vervolgens behield de ploeg van trainer Anton Wennemers zijn overwicht, wat resulteerde in knappe kansen, maar die werden, hoe groot ook, zorgvuldig om zeep geholpen. Daar ook HVV Tubantia onmachtig was in de afwerking bleef het op sportpark De Bijenkorf in Hengelo bij 1-1.

Rigtersbleek-De Bataven 0-2 (0-1)
De vorm is er nog niet bij Rigtersbleek. De formatie van Twekkerlerveld was kansloos tegen de Gendtenaren die na een kwartietje aftasten het heft in handen namen. Kort voor de pauze drukte Lloyd Jackson werkte een door Rob Aarntzen voorgezette bal in het doel. Bij de 0-1 russtand moesten de Enschedeërs na de thee komen en naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer risico nemen. Doordat ook De Bataven in de omschakeling talmden en draalden bleef het lang 0-1, maar vlak voor het eindsignaal benutte Emile Lieuwen een strafschop wegens hands in de zestien.

RKHVV-TVC’28 2-2 (2-0)
De eerste helft was in Huissen voor de gastheren, van wie Lennart Rekmans al na zeven minuten het overwicht in een voorsprong omzette. Vervolgens scoorde TVC’28 ook, maar in eigen doel. Bij de 2-0 leken de Tubbergenaren rijp voor de slacht, maar RKHVV schoot alleen nog op de lat. In de tweede helft, na het drinken van de van wilskracht getrokken thee, trad er een ander TVC’28 aan. Het duurde tot twintig minuten voor tijd toen de hoopgevende 2-1 van Stef Roelofs op de borden kwam. Daarna kon het beide kanten op, het werd de Tubbergse dankzij de tweede van Roelofs.

Orion–Stevo 5-0 (2-0)
Stevo werd op sportpark Mariënbosch met name in de eerste helft na een aftastende eerste tien minuten op alle fronten afgetroefd door de oranje-witten. Noek Beers brak na een kwartier de ban met een ziedend schot en hij maakte er nog vóór het half uur 2-0 van. Stevo kreeg geen grip op het cruciale middenveld. Het had bij rust ook 4-0 kunnen zijn, maar het bleef bij de marGe van twee. Ook na de onderbreking kreeg de Geesterense ploeg van trainer Geert Veldhuis totaal geen grip op het spel van Orion. Natuurlijk moest Stevo komen, maar dat bood Orion de gelegenheid de ruimtes te benutten. Mick, Noud Jilesen en ten derde male Beers zorfen voor de eindstand van 5-0. Stevo heeft nu komend weekend twee redenen om persé van TVC’28 te willen winnen.