Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Eerste klasse E: PH Almelo wint ruim van De Zweef; Tubantia pakt punt

Geplaatst op 15 april 2012 door   ·   1 Reactie

NIJVERDAL – In de eerste klasse E maken vier ploegen uit welke twee teams direct degraderen en welke twee teams nacompetitie gaan spelen. Onder deze vier ploegen zijn drie Twentse clubs: PH Almelo, De Zweef en Tubantia. PH Almelo versloeg in Nijverdal concurrent De Zweef met ruime cijfers, terwijl Tubantia in Gendt knap een punt pakte tegen koploper De Bataven. PH Almelo en Jonge Kracht staan nu op een plek die recht geeft op nacompetitie, terwijl De Zweef en Tubantia op een plek staan die aan het eind van dit seizoen directe degradatie betekent.

PH Almelo had eigenlijk geen probleem met De Zweef. De Almeloërs kwamen al na vier minuten op voorsprong via Jordi de Vries (foto). Twintig minuten later leek de wedstrijd vroegtijdig beslist toen PH een strafschop kreeg en bij De Zweef Michel Tijhof met een rode kaart van het veld werd gestuurd. De penalty werd benut door Ruud Gasthuis: 0-2. Terwijl De Zweef alle zeilen bijzette om nog minimaal een punt over te houden aan het duel, scoorde Donny Luierweert vanuit een counter de 3-0 voor de uitploeg. De Zweef deed via Robin Souverijn nog wel wat terug, maar de wedstrijd was al gelopen. Jordi de Vries en Joep Hulshof scoorden nog voor de bezoekers, waardoor PH met liefst 5-1 won.
De Almeloërs staan nu op de elfde plaats met 21 punten. Wanneer PH die plek vasthoudt, speelt het aan het eind van het seizoen nacompetitie. De achterstand op Voorwaarts Twello, dat tiende staat, bedraagt vier punten. De voorsprong op nummer dertien, Jonge Kracht bedraagt één punt. De Zweef staat nu op de dertiende plaats, wat aan het eind van het seizoen directe degradatie zou betekenen.
De Zweef – PH Almelo 1-5 (0-2)
Scoreverloop: 4. De Vries 0-1, 24. Gasthuis (penalty) 0-2, 67. Luierweert 0-3, 70. Souverijn 1-3, 72. De Vries 1-4, 90. Hulshof 1-5.
Tubantia moest als hekkensluiter op bezoek bij koploper De Bataven. Op papier een lastige tegenstander, op het veld lagen de verhoudingen echter anders. De bezoekers uit Hengelo kwamen vlak voor tijd nog op een voorsprong, maar moesten genoegen nemen met ‘slechts’ één punt. Na een scrimmage maakte Bart Vermeulen de gelijkmaker voor de koploper, waardoor Tubantia de laatste plaats blijft bezetten.
De Bataven – Tubantia 1-1 (0-0)
Scoreverloop: 89. Mulder 0-1, 90+3 Vermeulen 1-1.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. abdoel says:

    Leuk dat er ook eens over andere clubs in deze klasse wordt geschreven. Over Glanerbrug wordt blijkbaar alleen geschreven als het bij die club niet loopt. Het zou de redactie sieren om ook nu melding te maken van de prestaties van Glanerbrug.
Archief