Eerste klasse E: Stevo na moeizame zege van laatste plaats

Geplaatst op 2 december 2012 door   ·   Geen reacties

GEESTEREN – In de eerste klasse E komen de nodige Twentse clubs in actie. Dit weekend wist Stevo onder leiding van interim-trainer Theo Wigger te winnen van concurrent SDOUC. Het doelpuntrijke duel eindigde uiteindelijk in een sensationele 4-3 zege voor Stevo, dat nu van de laatste plaats is.

Fantastische start
De opdracht voor Stevo was voorafgaand aan het sleutelduel met SDOUC duidelijk. Er moest gewonnen worden om aansluiting te houden met de grauwe middenmoot van de competitie. Daarvoor moest letterlijk alles wijken, want donderdag werd trainer Tino Stoop op non-actief gesteld. Theo Wigger, die onder Stoop assistent-trainer was, nam de honours in de wedstrijd tegen de Ulftenaren waar. Hij zag zijn dat zijn team een fantastische start maakte. Het gevaarlijke aanvalsduo Roy Wigger en Tom van Bentheim deed SDOUC in de eerste 35 minuten tot drie keer toe pijn. Wigger scoorde het eerste en het derde doelpunt, terwijl Van Bentheim de tweede goal voor zijn rekening nam.

Opluchting
Een simpele overwinning leek in de maak, maar niets bleek minder waar. Nog voor rust scoorde SDOUC tegen, waardoor het geloof in een goed resultaat terugkeerde bij de Ulftse ploeg. De tweede helft stond voor Stevo met name in het teken van het tegenhouden van SDOUC, wat eigenlijk best goed lukte. Toch werd de aansluitingstreffer met nog enkele minuten te spelen gescoord. Doordat SDOUC vervolgens alle hoop op de aanval vestigde, konden de Geesterenaren profiteren via Niels Wigger. De opluchting was groot, maar van korte duur. Nog geen minuut na de 4-2 was het alweer 4-3. Daarna hield Stevo de verdediging echter wel dicht, waardoor de ploeg een enorm belangrijke overwinning boekte.

Lichtpuntje TVC’28
Drie andere Twentse ploegen liepen tegen nederlagen aan. Sportclub Enschede kwam op eigen helft niet verder dan 2-3 tegen koploper Alverna, Achilles’12 verloor het uitduel tegen Babberich met 1-0 en Glanerbrug keerde met een ruime 5-2 nederlaag terug van hoogvlieger Silvolde. Lichtpuntje was TVC’28, dat op bezoek bij Germania een knappe overwinning boekte. Stefan Huiskes en Stef Roelofs zetten hun ploeg in de eerste helft op een degelijke voorsprong. Vlak na de theepauze scoorde Germania, de nummer vijf van de ranglijst, nog wel tegen. Veel maakte het echter niet uit, want het bleef bij dat ene doelpunt voor de ploeg uit Groesbeek en dat betekende een welkome overwinning voor TVC’28.

Glanerbrug blijft de beste geklasseerde Twentse ploeg in 1E. De ploeg staat op de vijfde plaats met negentien punten. TVC’28 volgt op de achtste plaats met veertien punten. Kort daarachter zitten Achilles’12 (elfde, met dertien punten), Sportclub Enschede (twaalfde met elf punten) en Stevo (dertiende met elf punten).