Eerste klasse: Stevo hard onderuit, winst Tubantia

Geplaatst op 29 oktober 2017 door   ·   Geen reacties

EERSTE KLASSE – Stevo ging fors onderuit bij Longa,30. De ploeg uit Geesteren leed een 4-0 nederlaag. Beter nieuws was er voor Tubantia, dat op eigen veld met 2-0 wist te winnen van FC Winterswijk. De Zweef speelde gelijk tegen Bemmel, BWO deed dat tegen Quick 1888 ook.

Longa’30 – Stevo 4-0 (1-0)
Scoreverloop: Bader 1-0, Berendsen 2-0, Klein Goldewijk 3-0, Kerperien 4-0.

Voor rust kon Stevo nog wel meekomen met Longa’30. De thuisploeg opende na vier minuten de score. Tien minuten later kreeg Roy Wigger de vrije doorgang.Hij omspeelde de keeper, maar treuzelde te lang, waardoor de kans verloren ging. Zo waren er meer kansen voor Stevo, dat verzuimde deze te verzilveren.

Na rust scoorde Longa opnieuw snel. En vanaf dat moment was de wedstrijd gespeeld. De thuisploeg ging door en nam meer en meer afstand, zonder dat de Geesternaren veel terug konden doen. Dat het uiteindelijk bij 4-0 bleef was dan ook een meevaller, want de score had gezien het spelbeeld en de vele mogelijkheden nog veel hoger uit kunnen vallen.

Tubantia – FC Winterswijk 2-0 (0-0)
Youssef 1-0, De Bruijn 2-0.

De eerste helft kenmerkte zich door veel strijd, overtredingen en onderbrekingen. Beide ploegen waren meer bezig met het ontregelen van het spel van de tegenstander dan dat ze zelf probeerden te voetballen.

Meteen na rust scoorde Tubantia va Youssef. Die treffer brak de wedstrijd open, want nu moest er in elk geval door Winterswijk worden gevoetbald. Opnieuw was er veel meer strijd dan goed spel. Pas in de slotfase, toen De Bruijn de stand op 2-0 bracht legde Winterswijk zich neer bij de nederlaag. Voor Tubantia drie zeer welkome punten.

Bemmel – De Zweef 0-0

De Zweef mocht achteraf het meest tevreden zijn met het behaalde gelijkspel.In Ressen deden de ploegen niet veel voor elkaar onder. Bemmel was wat aanvallender, maar de verdediging van De Zweef kon het gevaar telkens keren. De blauwwitten konden voorin niet echt een vuist maken. De wedstrijd speelde zich dus af tussen de twee 16 meter-gebieden Over de eerste helft kan alleen gemeld worden dat Bemmel in de twintigste minuut de eerste echte aanval liet zien met een schot dat eindigde op de paal. De Zweef voetbalde aardig mee en kreeg geen enkele kans.

Na rust was het vooral Bemmel dat op jacht ging naar de drie punten. De thuisploeg kreeg een aantal mogelijkheden, terwijl De Zweef alleen maar kon verdedigen. In de slotfase speelde Bemmel alles of niets en dat laatste werd het bijna. De Zweef kreeg via Tom Heuver (kopbal) en Nick Snellink nog de kans om heel sneaky alle punten in de tas te stoppen. Dat gebeurde niet, het bleef bij 0-0.

Quick 1888 – BWO 2-2 (2-0)
Vrehe 1-0, Peters 2-0, Nijhof 2-1, Groot Roessink 2-2.

Met een gelijkmaker diep in blessuretijd kwam BWO goed weg in Nijmegen. Het was een uitslag die paste bij de wedstrijd en kansenverhouding. BWO speelde feller en met meer inzet. Toch was het Quick 1888 dat, met de harde wind in de rug, voor rust een 2-0 voorsprong nam. Vrehe en Peters zorgden ervoor dat BWO stof tot nadenken had tijdens de pauze.

BWO kwam terug in de wedstrijd door een fout in de Nijmeegse defensie. Na geklungel kon Nijhof profiteren. Die aansluitingstreffer ga BWO nieuwe moed. De Hengeloërs zochten naar de gelijkmaker, maar die leek er niet te komen, totdat Groot Roessink vlak voor het scheiden van de markt alsnog toesloeg en zijn ploeg een onverwacht punt bezorgde.